Mainos

Me Naiset: Maria Nordin avoimena puolisonsa päihdeongelmasta: ”Monta kertaa olin vähällä jättää Reinon”

8:39

Muusikko Reino Nordinin puoliso, arkkitehti ja bloggaaja Maria Nordin, puhuu pariskunnan liiton vaiheista Me Naiset -lehden haastattelussa.

VIDEO: Raitistunut Reino Nordin kertoo huumekohustaan

Maria Nordin kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa avoimesti perheonnestaan, jota edelsivät vaikeat ajat. Marian ja Reino Nordinin avioelämää varjosti pitkään Reinon päihderiippuvuus, joka kärjistyi vuonna 2017 kahteen huumekäryyn.

Samaan aikaan, kun Reino kamppaili päihteiden kanssa, Maria pyöritti lapsiperheen arkea, bloggasi ja teki homeongelmiin erikoistuneen arkkitehdin töitä. Hän kärsi voimakkaasta kemikaaliyliherkkyydestä ja voi fyysisesti huonosti. Hän toteaa haastattelussa olleensa yhtä lailla ongelmainen kuin puolisonsakin.

– Vuosia menimme samaa rataa. Yritin muuttaa Reinoa, hoitaa hänen ongelmiaan. Yritin puhua hänelle järkeä, uhkailin jopa lähtemisellä. Riitelimme päihteistä usein, Maria kertoo.

– Monta kertaa olin vähällä jättää Reinon. Kai se oli rakkaus, joka aina sai minut palaamaan ja yrittämään uudelleen. Varmaan mukana oli myös läheisriippuvuutta, hän pohdiskelee.

Raitistumisessa Reinoa auttoi ammatikseen päihdetyötä tekevä tukihenkilö. Maria sen sijaan hakeutui alkoholistien omaisille ja läheisille tarkoitettuun ryhmään, josta hän koki saavansa suurta apua jo muutaman käynnin jälkeen.

Maria kertoo parantuneensa yliherkkyydestään aivotreenin avulla samoihin aikoihin, kun Reino raitistui. Nordinin tekemässä aivotreenissä ajatukset ohjelmoidaan uudelleen niin, että kielteiset ajatukset torjutaan ja keskitytään hyviin.


Ensi syksynä Nordinit juhlivat kymmenettä hääpäiväänsä ja Marian mukaan pari on onnellisempi kuin koskaan.

– Olen aivan häkeltynyt siitä ihmisestä, joka Reinosta on kuoriutunut. Koko suhteemme ajan minulla on ollut aavistus siitä, millainen ihminen hän todella on. Nyt näen hänen aidon, upean persoonansa päivä päivältä kirkkaammin.

Lähde: Me Naiset

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja