Me Naiset: Anne Kukkohovi ja ex-mies puhuvat harvinaisessa yhteishaastattelussa erostaan – "En poistunut kotoa viikkokausiin"

Vieraana Anne Kukkohovi 5:45
Anne Kukkohovi vieraili helmikuussa Vappu ja Marja Livessä.

Anne ja Joni Kukkohovi pohtivat Me Naiset -lehden yhteishaastattelussa eronsa syitä ja välejään eron jälkeen.

Malli, juontaja ja tv-kasvo Anne Kukkohovin, 48, ja hänen entisen puolisonsa Joni Kukkohovin ero tuli virallisesti voimaan noin kuukausi sitten.

Pariskunta oli avioliitossa yhteensä 17 vuotta. Heillä on yhteinen poika, 17-vuotias lukiolainen Miska. Annella ja Jonilla on myös vuonna 2014 perustettu yhteinen ekokosmetiikkamerkki Supermood.

1990-luvun loppupuolella baarissa toisiinsa tutustuneet Kukkohovit käyvät läpi eroa ja nykyisiä välejään Me Naisten haastattelussa.

Joni Kukkohovi toteaa ajattelevansa, että hänen ex-vaimonsa huolet ovat hänenkin huoliaan ja päinvastoin, vaikka he eivät olekaan enää pariskunta.

Anne Kukkohovi muotoilee asian niin, että vaikka ex-parin elämät menevät eri suuntiin, he ovat edelleen "high level -sielunkumppaneita".

"Nautin täysillä kevyestä deittailusta"

Eropäätöksen tehtyään pari päätti hakea eroa vasta, kun yhteisen yrityksen asiat olivat kunnossa. Muutettuaan omaan asuntoon Anne Kukkohovi suri eron lisäksi sekä oman äitinsä että hyvän ystävänsä Teri Niitin kuolemia.

– En poistunut kotoa viikkokausiin, sillä en ollut valmis kohtaamaan katseita. Lopulta katsoin vain stand up -komiikkaa Youtubesta. Yritin pitää kiinni viimeiseen asti huumorista, naurun tuomasta endorfiinistä, että en vajoaisi synkkyyteen, Anne kertoo haastattelussa.

Anne Kukkohovi arvioi parisuhteen jääneen perhearjen jalkoihin. Parin erilaiset vuorokausirytmitkin vaikeuttivat arkea.

Joni Kukkohovin mielestä yksi eron syistä oli se, että avioparilla ei ollut enää yhteneviä kiinnostuksen kohteita vapaa-aikana. Jos sellaisia olisi ollut enemmän, Jonin mukaan suhdekin olisi voinut paremmin.

Jonilla on ollut eron jälkeen yksi suhde, mutta Anne on pysynyt sinkkuna.

– Olin helpottunut, kun Joni alkoi seurustella. Minusta tuntui, että se vei eroprosessia eteenpäin. Itse olen ollut sarjaseurustelija siitä asti, kun vedin ensimmäisen kerran korkkarit jalkaani. Nyt nautin täysillä kevyestä deittailusta ja omasta rauhastani, Anne toteaa.

Anne ja Joni Kukkohovi erosivat kesällä 2017. Pari jätti ensimmäisen vaiheen avioerohakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen vuotta myöhemmin, elokuussa 2018.

Lue myös:

    Uusimmat