McLaren epäonnistui rengasvalinnassaan

McLarenin F1-tallin pomot myönsivät Japanin GP:n jälkeen, että viidenneksi sijoittuneella Kimi Räikkösellä oli vääränlainen rengasseos autossaan. Rengasvalinta oli erityisen vaikea, koska Suzukan perjantain harjoitukset, joissa rengasvertailua tehdään, ajettiin kostealla radalla, mutta viikonlopun muut ajojaksot kuivalla kelillä.

Pehmeällä seoksella ajanut Räikkönen oli itse tyytyväinen renkaisiinsa sunnuntain kisassa, mutta tallipomot näkivät etenkin lauantaisen aika-ajovauhdin kärsineen rengasvalinnasta.

- Kisavauhtimme oli parempaa kuin miltä aika-ajon perusteella näytti. Tästä oli osoituksena Kimin ajama kilpailun neljänneksi nopein kierrosaika. Viidettä sijaa paremmaksi ei ollut todellisia mahdollisuuksia ottaen huomioon, että hän nousi sinne 11. lähtöruudusta emmekä valinneet parasta mahdollista rengasta, McLarenin moottorintoimittajan Mercedeksen urheilujohtaja Norbert Haug myönsi.

Tallipäällikkö Ron Dennis oli samoilla linjoilla.

- Huikea kisa Kimiltä. Viides sija oli parasta, mitä saatoimme näissä olosuhteissa toivoa. Kisavauhtimme ei ollut mitenkään huonoa, joten olisimme oikealla rengasvalinnalla pystyneet jopa parempaan, Dennis sanoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat