Mattahuulet ovat kevään kuumin meikkitrendi – näin teet ne!

Kevään kuumimpiin meikkitrendeihin lukeutuvat mattahuulet on helppo tehdä, jos pohjatyössä on huolellinen. Näin syntyy muotiviikkojen catwalkeilta tuttu näyttävä huulimeikkityyli!

Mattahuulet ovat kevään 2013 kuumimpia meikkitrendejä, glamouria vanhan ajan Hollywood-tähtien tyyliin Greta Garbon jalanjäljissä. Erityisen trendikkäät ovat viininpunaiset eli burgundin punaiset huulet, joita nähtiin catwalkeilla niin New Yorkin kuin Milanonkin muotiviikoilla vuoden 2013 alussa. Muotimerkeistä esimerkiksi Vera Wang ja Bottega Veneta olivat sonnustaneet mallinsa kohtalokkaisiin mattahuuliin.

Mattahuulet eivät kuitenkaan synny ilman alkuvalmisteluja, sillä tämä tyyli vaatii täydellisen pehmeät ja hyvin kosteutetut huulet loistaakseen. Parhaimmillaan mattahuulet korostavat huuliesi luonnollista muotoa ja käyvät jopa hillitystä, mutta näyttävästä iltameikistä.

Loihdi täydelliset mattahuulet

1. Kuori huulet aina ensin

Ennen kuin ryhdyt tositoimiin, muista kuoria huolellisesti huulesi siihen tarkoitetulla kuorinta-aineella tai vaikkapa kotikutoisesti, mutta hellästi sokeri tai pyyhe apunasi. Jos käytät huulille tarkoitettua kuorinta-ainetta, levitä sitä sormenpäälläsi hellin, pyörivin liikkein, jotta saat kuivat kohdat irtoamaan.

Vaikka et olisi mattahuulien ystävä, kannattaa huulia silti kuoria, jotta huulimeikki näyttäisi paremmalta. Älä unohda tätä siis kauneusrutiineistasi! Huulet kannattaa kuoria ja kosteuttaa hyvin mieluiten päivää ennen suurta juhlaa, jotta lopputulos on haluttuna hetkenä täydellisen pehmeä ja tasainen.

2. Kosteuta

Kun huulet on kosteutettu hyvin, huulipuna asettuu tasaisemmin ja on helpompi levittää. Kanna mukanasi huulivoidetta, jota voit lisätä huulillesi!

Huomioi tämä: Kaikki huulivoiteet eivät sovi joka tilanteeseen. Esimerkiksi öljypohjainen huulivoide saattaa olla liian rasvainen huulipunan alle. Sen sijaan koostumukseltaan kermainen huulivoide imeytyy huulillesi ja käy myös huulipunan alle. Laita huulivoidetta muutama minuutti ennen huulimeikin tekemistä, jotta se ehtii imeytyä kunnolla.

3. Puikko, kynä – vai jotain muuta?

Haluatko käyttää mattahuulia loihtiessasi huulikynää, punapuikkoa vai meikkiin tarkoitettua mattasävyä? Vaihtoehtoja on monia, valitse omasi käyttötarkoituksen, -tilanteen ja mukavuuden mukaan. Vaaleat mattahuulet voi esimerkiksi luoda huulikynin, mutta tummemmat huulet vaativat tarkkoja reunoja, eli rajausta ja huulipunan levittämistä siveltimellä.

Huomioi tämä: Jos huulet tuntuvat kuivilta muutaman tunnin jälkeen, lisää taputellen vähän huulirasvaa huuliesi keskelle ja hiero niitä toisiaan vasten. Älä käytä kiiltoa, joka pilaa tyylin ja kuivattaa huulia entisestään.

Lisää kauneusvinkkejä huulimeikkiin:


AVA / Jenni Junkala

Kuvat: Getty Images

Osittainen lähde:Divine Caroline

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja