Matkustaja yritti avata lentokoneen ovea kesken lennon – henkilökunta ja muut matkustajat joutuivat taltuttamaan tappouhkauksia huutavan naisen

Viime heinäkuussa Jet2-halpalentoyhtiön lennolla britannialainen matkustaja yritti avata ovea koneen ollessa ilmassa. Nainen on myöntänyt aiheuttaneensa vaaratilanteen, kertoo BBC.

Britannialainen 26-vuotias nainen yritti avata lentokoneen ovea kesken lennon. Samalla hän myös myöntää syyllistyneensä lievään pahoinpitelyyn, koska oli raapinut henkilökunnan jäsentä, joka oli estänyt häntä avaamasta ovea.

The New York Post kertoo naisen huutaneen välikohtauksen aikana ”aikovansa tappaa kaikki teidät”, osoittaen sanansa muille matkustajille ja henkilökunnalle, jotka puuttuivat hänen toimiinsa.

Asianajaja: Nainen oli humalassa

Naisen asianajaja sanoo, ettei ole kysymystäkään, etteikö hän olisi ollut humalassa tapahtumahetkellä.

Asianajajan mukaan hän on häiriintynyt nuori nainen, jolla on useita vakavia ongelmia.

Hän oli saanut juuri ennen lentoa tuomion samankaltaisesta päihtyneestä häiriökäyttäytymisestä, tosin sillä kertaa maan kamaralla. Tuomioksi saatu yhdyskuntapalvelu ei ollut vielä ehtinyt alkaa ennen välikohtausta.

Reissu tuli kalliiksi

The New York Postin mukaan välikohtaus aiheutti hälytyksen koneen kaappaamisesta, ja Turkkiin matkalla ollut lentokone joutui palaamaan Stanstedin lentokentälle Englantiin kahden hävittäjäkoneen saattamana.

Hävittäjät aiheuttivat Essexin alueella äänivallin rikkoutumisen, ja hätääntyneet asukkaat raportoivat viranomaisille ”räjähdyksestä”.

Nainen on päässyt takuita vastaan vapaaksi, mutta sen ehtoihin sisältyi lentokielto kaikilta Britannian lentokentiltä. Lentoyhtiö on myös antanut naiselle elinikäisen lentokiellon yhtiön koneisiin ja vaatii häneltä yli 90 000 euron korvauksia.

Asianajajan mukaan nainen on välikohtauksen jälkeen sitoutunut raitistumiseensa. Naiselle ei ole vielä annettu tuomiota, mutta tuomarin mukaan ”kaikki vaihtoehdot ovat avoinna”. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja