Matkailuneuvonta listasi: Mene tänne Helsingissä

Helsingin kaupungin matkailuneuvonnan työntekijät listasivat paikkoja, joita pääkaupungissa kannattaa nähdä.

Majakkalaiva Relandersgrund

Rauman edustalta Helsingin Meritullintorille siirtynyt Relandersgrund on Suomen vanhin majakkalaiva. Yläkannella on terassi ja sisäkannella sisustuskauppa.

Cafe Regatta

Pieni punainen mökki Taka-Töölössä, Cafe Regatta, tarjoaa pullaa ja kahvia meren rannalla. Huhujen mukaan santsatakin saa.

Torikorttelit

Ruokaa, juomaa, ostoksia ja kulttuuria tarjoilevat torikorttelit sijaitsevat Senaatintorin, Tuomiokirkon ja Kauppatorin alueella. Parhaillaan kortteleita elävöitetään remontilla, joka kestää vuoteen 2017 asti.

Helsingin observatorio

Tähtitorninmäellä Helsingin yliopiston Observatorion yleisökeskuksessa voi tutustua avaruuteen ja tähtitieteeseen. Observatorio on juuri remontoitu.

Teurastamo

Kalasataman ja Sörnäisten kupeessa on punatiilinen Teurastamo. Aikoinaan teurastuslaitoksena toimineiden rakennusten sisäpihaa ympäröivät myymälät, tapahtumat ja ravintolat. Ruoan lupaillaan olevan tuoretta, sillä takapihalta löytyvässä Helsingin Tukkutorissa lihanleikkaamot, leipomot, kukkatukut ja maahantuojat tuottavat ainekset Helsingin ravintoloihin.

Gardenia

Viikissä sijaitsevassa sisä- ja ulkopuutarha Gardeniassa voi nauttia tropiikin lämmöstä ympäri vuoden. Maksullisissa sisätiloissa on esimerkiksi Kaakkois-Aasian hyötykasveja, kaikille avoimessa ulkopuutarhassa puolestaan japanilainen kivipuutarha.

Villa Gyllenberg

Kuusisaaren lounaisrannalla sijaitsevan yksityisen Gyllenbergin taidemuseon pysyvässä kokoelmassa on noin 200 suomalaista teosta, muun muassa Akseli Gallen-Kallelaa sekä Helena Schjerfbeckiä.

Didrichsenin taidemuseo

Didrichsenin taidemuseo sijaitsee noin 300 metrin päässä Villa Gyllenbergistä. Sitä pidetään modernismin esiintuojana.

Annala

Annalan puutarhan julkiseen puistoon on rakennettu myös vuokrattavia viljelypalstoja sekä näytepalstoja muun muassa lääkeyrteistä ja keittiökasvimaasta. Paikka sijaitsee Helsingin synnyinsijoilla Vanhassakaupungissa. Kesäisin siellä järjestetään useimmiten ilmaisia puutarhateemailtoja.

Kansalliskirjasto

Tuomiokirkon pääsisäänkäyntiä vastapäätä mennään Kansalliskirjastoon. 109 hyllykilometriä pitävät sisällään kattavan osan Suomessa julkaistua ja Suomeen liittyvää kirjallisuutta. Kaikista kotimaisista painotuotteista sekä ääni-, kuva- ja CD-ROM-tallenteista tallennetaan tänne kappale. Verkkoaineistokin on edustava.

Lähteet: Helsingin kaupungin matkailuneuvonta, Wikipedia, Hyotykasviyhdistys.fi, Eat.fi, Torikorttelit.fi, Teurastamo.com

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat