Mainos

Markus Selinistä Vuoden elokuvatuottaja

Tuottaja Markus Selin on valittu Vuoden elokuvatuottajaksi. Suomen elokuvatuottajien keskusliitto jakoi palkinnon nyt kolmannen kerran.

Selin sai palkinnon pitkälti hyvin menestyneen Häjyt -elokuvan ansiosta. Tuomaristo kiitteli Seliniä monipuoliseksi elokuva- ja televisio-ohjelmien tuottajaksi, käsikirjoittajaksi ja ohjaajaksi.

Ensimmäinen Selinin tuottama elokuva oli vuonna 1985 ilmestynyt Jäätävä polte, jonka ohjasi Renny Harlin. Sen jälkeen Selin on tuottanut elokuvat Esa & Vesa, Kummeli Kultakuume, Häjyt ja Levottomat.

Palkinnon tarkoituksena on tehdä tunnetuksi elokuvatuottajan vaativaa ammattia. Selinille palkinnon ojensi elokuvaohjaaja Renny Harlin Savonlinnan elokuvafestivaalien yhteydessä Olavinlinnassa.

Elokuvien maahantuojien ja levittäjien yhdistys palkitsi samassa yhteydessä tuottaja Hannu Tuomaisen Vuoden elokuvatuottaja -kunniakirjalla elokuvan Poika ja ilves ansiosta. Elokuva edustaa Suomen elokuvatoimistojen liitto ry:n mukaan suomalaisessa elokuvatuotannossa viime vuosina harvinaista koko perheelle tarkoitettua elokuvaa. Lisäksi se on saavuttanut varsin suuren suosion ja kiinnostuksen myös ulkomailla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.