Marko Virtanen syyllisti jäältä talutettua "nuorta pelaajaa" taklauksen vastaanottamisesta: "Katsottaisiin oikeasti"

Lukon Thomas Gregoirelta törkytemppu: taklaa päähän ja lentää ulos 2:22
Tästä näet Lukon kultakypärä Thomas Grégoiren rajun taklauksen, hänen käsien levittelynsä ulosajosta ja KalPa-päävalmentaja Tommi Miettisen tulisen reaktion.

KalPan ja Lukon päävalmentajat Tommi Miettinen ja Marko Virtanen kiistelivät jääkiekon SM-liigan runkosarjan päätöskierroksella nähdystä kiistanalaisesta taklauksesta, jonka jälkeen KalPan Jaakko Lantta talutettiin pukusuojaan.

Lukon kauden paras pistemies, kanadalainen tähtipuolustaja Thomas Grégoire taklasi KalPa-hyökkääjä Jaakko Lanttaa viistosta, kun peliä oli vajaat kolme minuuttia jäljellä.

Grégoire sai ulosajon estämisen nimikkeellä, mutta protestoi tuomiota käsiään levitellen. Lantta makasi tovin tuskissaan jään pinnassa, kunnes hänet autettiin taluttamalla pukusuojaan.

KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen huusi päähän osuneesta taklauksesta kirosanojen kera Lukon vaihtoaitioon ja nosti taklauksen oma-alotteisesti esiin pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Tuo lopun taklaus niin turha taklaus kuin voi olla. Kaksi sekuntia pelaaja ollut ilman kiekkoa, tullaan kuolleesta kulmasta ja osuu olkapäähän ja päähän. Toivottavasti Lantan "Jaskalle" ei käynyt pahemmin, Miettinen sanoi.

– Muistan kyllä tämän pitkän kauden aikana, millaisia pelikieltoja me olemme saaneet tällaisista. Nyt mitataan Liigan kurinpitoa ehdottomasti tässä hetkessä, pysyykö tämä linja, mikä on ollut koko kauden, Miettinen viittasi KalPan pelaajille jaettuihin monien pelien tuomioihin.

Lukon päävalmentaja Marko Virtanen puolestaan syyllisti taklauksen vastaanottamisesta Lanttaa, 26.

– Sen verran täytyy ottaa tuohon taklaukseen, että tuomareiden tulkinta oli, että 'blind side'. Grégoire tulee edestäpäin ja nuori pelaaja ei ole valitettavasti valmis ottamaan taklausta vastaan, Virtanen sanoi ja lisäsi:

– Siinä ei kyllä kahta sekuntia mennyt. Puhutaan marginaalisesta ajasta, kymmenyksistä, mikä se oli.

Virtanen jatkoi tiukasti.

– Harmittava tapaus joka tapauksessa. Toivoisin jatkossa, että katsottaisiin oikeasti ja tuomarit pystyisivät katsomaan sitä tilannetta sillä lailla, mitä siinä oikeasti tapahtuu.

– Aina jos joku kaatuu ja jää maahan makaamaan, siihen reagoidaan. Se ei ole minun mielestäni oikea tyyli.

Miettinen vastasi tämän jälkeen vielä Virtaselle.

Katso ja kuuntele lehdistötilaisuus alta. Ylälaidan videolta näet itse taklauksen ja sen jälkeiset reaktiot.

Lehdistötilaisuus: KalPa - Lukko 4:10
KalPan ja Lukon päävalmentajat Tommi Miettinen ja Marko Virtanen kiistelivät lopun taklauksesta.

SM-liiga tiedotti myöhemmin lauantai-iltana taklauksen etenevän kurinpitodelegaation käsiteltäväksi.

KalPa voitti kotonaan Kuopiossa pelatun ottelun lukemin 3–1. Se lähtee SM-liigan pudotuspeleihin runkosarjan viidenneltä sijalta ja kohtaa puolivälierissä Pelicansin. Kolmanneksi runkosarjassa sijoittunut Lukko saa vastaansa HIFK:n.

Lue myös:

    Uusimmat