Markkinamanipulaatiosta syytetty Elon Musk sai bitcoinin arvon jälleen pompahtamaan – Tesla-pomo kertoo tämän ehdon bitcoinin huolimiselle

Tesla osti bitcoineja ja ilmoitti, että kryptovaluutta käy yhtiölle maksuvälineenä – miten poikkeuksellista tämä on? 2:35
Kerroimme aiemmin: Tesla osti bitcoineja ja ilmoitti, että kryptovaluutta käy yhtiölle maksuvälineenä – miten poikkeuksellista tämä on?

Teslan Elon Musk kertoo, että yhtiö huolii taas bitcoin-maksuja, kunhan louhinta tehdään riittävän puhtaalla energialla. Muskin Twitter-kommentointi sai bitcoinin arvon pompahtamaan taas nousuun.

Muskia on moitittu kryptovaluuttojen arvojen pomputtelusta tviittailullaan, ja syytöksiin vastatessaan Musk sai bitcoinin arvon jälleen nousemaan.

Tänään noin kello 10 Suomen aikaa bitcoinin kurssi liikkui noin 39600 dollarissa, 12 prosenttia sunnuntain vastaavaa ajankohtaa korkeammalla.

Musk kommentoi Twitterissä Cointelegraphin artikkelia, jossa varainhoitoyhtiö Sygnian toimitusjohtaja Magda Wierzycka moitti Muskia bitcoinin arvon manipuloinnista. Wierzyckan mukaan viranomaisten olisi pitänyt aloittaa tutkinta Muskin tviiteistä, jotka Wierzuckan näkemyksen mukaan olivat markkinamanipulaatiota.

Tesla ilmoitti helmikuussa ostaneensa 1,5 miljardin dollarin arvosta bitcoineja ja kertoi kelpuuttavansa bitcoinin maksuvälineenä tuotteilleen. Toukokuussa yhtiö kuitenkin ilmoitti, ettei bitcoin-maksuja enää huolita, koska louhinnassa käytetään runsaasti fossiilisilla polttoaineilla tuotettua energiaa.

Muskin mukaan Tesla myi 10 prosenttia bitcoineistaan osoittaakseen, että bitcoin on helposti likvidoitavissa markkina-arvoon vaikuttamatta.

Hän kertoi, että Tesla ottaa bitcoin-maksuja jälleen vastaan siinä vaiheessa, kun puhtaan energian käyttö on todistetusti ainakin puolet bitcoin-louhinnan kuluttamasta energiasta.

Musk on tviittailullaan onnistunut aiheuttamaan rajuja nousuja ja laskuja sekä bitcoinille että muutamille muillekin kryptovaluutoille. Tällä kertaa ei sentään räjähdysmäistä kasvua nähty, mutta bitcoin kipusi sunnuntain lukemista noin 10 prosenttia tähän aamuun mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat