Elon Musk tviittasi yhden sanan ja bitcoinin kurssi ajautui rajuun laskuun – viestin tulkittiin voivan kertoa Teslan myyntiaikeista

Tesla-pomo Elon Musk tunnetaan monista eriskummallisista tempauksista – poltti pilveä ja käytti liekinheitintä suorassa lähetyksessä 0:51
Katso myös video: Tesla-pomo Elon Musk tunnetaan monista eriskummallisista tempauksista – poltti pilveä ja käytti liekinheitintä suorassa lähetyksessä

Musk vastasi yhdellä sanalla myöntävästi Twitterissä kryptovaluuttoja analysoivan tilin viestiin, jossa todettiin, että ”Bitcoinin tukijat tulevat läpsimään itseään ensi vuosineljänneksellä, kun he huomaavat Teslan myyneen loput bitcoin-omistuksensa”.

– Sillä määrällä vihaa, jonka Elon Musk saa, en syyllistäisi häntä..., Mr. Whale -nimisen tilin viestin loppuosa kuului.

Musk vastasi viestiin sanalla ”Indeed” eli ”Todellakin”. Vastauksen tulkittiin voivan viitata alkuperäisen viestin alkuosaan siitä, että Tesla olisi myynyt tai myymässä loppuosaa miljardiluokan bitcoin-omistuksistaan. Musk saattoi tosin viitata myös viestin loppuosaan eli saamaansa kritiikkiin.

Jos tviitti ei näy yllä, voit katsoa sen tästä linkistä.

Hurja nousu aiemmin

Tesla osti aiemmin tänä vuonna yli miljardin dollarin arvosta bitcoinia, ja tieto ostosta nosti bitcoinin moninkertaisesti noussutta kurssia entisestään.

Korkeimmillaan bitcoinin markkinahinta kävi huhtikuun puolivälin aikoihin noin 64 000 dollarissa.

Maanantaiaamuna hinta on ollut noin 43 700 dollaria. Vuorokaudessa laskua on tullut 9,4 prosenttia ja viikossa jo 26,2 prosenttia Coinmarketcap-sivuston hintatietojen mukaan. Hinta on nyt alimmillaan sitten helmikuun, jolloin Teslan suuresta bitcoin-ostosta kerrottiin.

Hinta vaihdellut aiemminkin

Vasta viime viikolla Muskin tviitti aiheutti edellisen merkittävän laskun bitcoinin hintaan. Tuolloin Musk kertoi viestissään, ettei Tesla enää hyväksyisi bitcoin-maksuja sähköautoistaan. Musk perusteli tätä bitcoin-louhinnan aiheuttamalla sähkönkulutuksella ja ympäristökuormalla.

Musk totesi viime viikolla kuitenkin tukevansa kryptovaluuttoja yleisesti ja selvittävänsä vaihtoehtoja suurta sähkönkulutusta vaativalle bitcoinille. Viimeksi hän kertoi olevansa mukana vitsistä lähteneen kryptovaluutan dogecoinin kehitystyössä.

Viime viikolla Musk julkaisi Twitterissä myös kuvana pidemmän tekstin, jossa totesi, että Tesla ei aio myydä lainkaan bitcoin-omistuksiaan, ja että yhtiö aikoo käyttää niitä transaktioissa sen jälkeen, kun louhinta siirtyy nykyistä enemmän uusiutuvaan energiaan.

Lue myös:

    Uusimmat