Mark Hamill tunteikkaana kohtauksestaan Carrie Fisherin kanssa: "En pysty katsomaan sitä"

Tähtien sota -elokuvasarjan uusin osa elokuvateattereissa 2:05

Mark Hamill kertoi haastattelussa kokemistaan tunteista kuvatessaan Star Wars: The Last Jedi -elokuvaa.

Star Wars saagan kahdeksas elokuva The Last Jedi ilmestyi 2017 vuoden joulukuussa, lähes vuosi elokuvan suurimpiin tähtiin kuuluvan Carrie Fisherin kuolemasta. Fisherin esittämän Leia Organan veljeä Luke Skywalkeria näytellyt Mark Hamill avautui Entertainment Tonightin haastattelussa kaksikon tunteikkaasta kohtauksesta elokuvassa.

The Last Jedin loppupuolella nähtävässä kohtauksessa Luke ja Leia kohtaavat ensimmäisen kerran valkokankaalla sitten vuonna 1983 ilmestyneen Jedin Paluun. Luke antaa suudelman sisarensa otsalle, ennen kuin astelee kohti taistelukenttää. Hamill sanoo suudelman olleen hänen ideansa.

– Se oli spontaani ja todella tärkeä hetki minulle, sillä Luke sanoi hyvästi sisarelleen ikuisesti. Sitten menetimme Carrien, en pysty katsomaan sitä kohtausta, se vie minut kokonaan ulos elokuvasta. Tulen pääsemään siitä yli, mutta tulemme kaipaamaan häntä aina. Hän on korvaamaton, Hamill sanoo.

Elokuvan kuvauksissa Hamill palasi vuosikymmenien taakse päästessään työskentelemään vanhojen tuttujensa kanssa. Varsinkin työskentely alkuperäisen Yoda-nuken ja Yodan äänen Frank Ozin kanssa nosti tunteet pintaan.

– Yodan hahmo merkitsee minulle niin paljon. Hahmon uudelleen tekeminen merkitsi valtavasti, varsinkin mahdollisuus päästä toteuttamaan se vanhanliiton malliin, alkuperäisellä muotilla tehdyllä nukella.

Fisherin kanssa nähty herkkä hetki ei ollut ainut spontaani hyvästi elokuvassa. Alkuperäisessä trilogiassa Luke seikkaili C3PO ja R2D2 robottien kanssa. Hyvästeltyään Leian, Luke tekee pienen, mutta Hamilille tärkeän eleen C3PO:n suuntaan.

– Alkuperäisessä käsikirjoituksessa en edes huomioinut 3PO:ta, vaan kävelin hänen ohitseen. Huomautin asiasta ja Rian (Johnson) sanoi, että sinun pitää todellakin mennä hänen luokseen. Meillä ei ollut aikaa käsikirjoittaa mitään ihmeellistä. En sanonut, että menen ja vinkkaan hänelle, minä vain tein sen ja se on mielestäni parasta spontaaniutta, Hamill kertoo antamastaan silmäniskusta hänelle rakkaalle hahmolle.


Lue myös:

    Uusimmat