Mainos

Marjasavariini 12.8.1999

Pohja:


2 kananmunaa
1 rkl sokeria
10 g hiivaa
1/4 tl suolaa
1 dl haaleaa maitoa
3 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita tai
margariinia

Kostutusliemi:


n. 7 dl vettä
1-1,5 dl sokeria
marjamehua, rommia, likööriä tai punssia

Koristelu:


Marjoja ja kermavaahtoa
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmunat, sokeri, suola ja vehnäjauhot. Lopuksi lisää sulatettu voi tai margariini ja vaivaa löysä taikina tasaiseksi.
2. Voitele sileä rengasvuoka huolellisesti.
3. Kaada löysä taikina vuokaan, peitä liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi huoneenlämmössä n. 40-60 min.
4. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 min.
5. Kiehauta sillä aikaa kostutusliemi ja mausta se.
6. Anna kypsän savariinin jäähtyä hetken vuoassa, kokeile irtoaako se mutta jätä se vuokaan.
7. Kaada savariinin päälle vuokaan lämmin kostutusliemi. Nestettä imeytyy lähes litran verran ja savariini tulee kosteaksi kuin pesusieni. Anna savariinin jäähtyä vuoassa.
Tarjoa savariini kylmänä.
Täytä keskusta tuoreilla marjoilla ja koristele halutessasi kermavaahdolla.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.