Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Marjasavariini 12.8.1999

Julkaistu 30.05.2001 14:33

Pohja:


2 kananmunaa
1 rkl sokeria
10 g hiivaa
1/4 tl suolaa
1 dl haaleaa maitoa
3 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita tai
margariinia

Kostutusliemi:


n. 7 dl vettä
1-1,5 dl sokeria
marjamehua, rommia, likööriä tai punssia

Koristelu:


Marjoja ja kermavaahtoa
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmunat, sokeri, suola ja vehnäjauhot. Lopuksi lisää sulatettu voi tai margariini ja vaivaa löysä taikina tasaiseksi.
2. Voitele sileä rengasvuoka huolellisesti.
3. Kaada löysä taikina vuokaan, peitä liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi huoneenlämmössä n. 40-60 min.
4. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 min.
5. Kiehauta sillä aikaa kostutusliemi ja mausta se.
6. Anna kypsän savariinin jäähtyä hetken vuoassa, kokeile irtoaako se mutta jätä se vuokaan.
7. Kaada savariinin päälle vuokaan lämmin kostutusliemi. Nestettä imeytyy lähes litran verran ja savariini tulee kosteaksi kuin pesusieni. Anna savariinin jäähtyä vuoassa.
Tarjoa savariini kylmänä.
Täytä keskusta tuoreilla marjoilla ja koristele halutessasi kermavaahdolla.

Lisää aiheesta:

Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!Näin vältät joulusta koituvan talouskrapulan – "Pystyy säästämään kolminumeroisen luvun"Yllättävä tutkimustulos vauva-arjestaKokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!Varusmiesten kunto on parantunut – näin se tapahtuiPalkittu suomalaiskeksintö huijaa puhelinhuijareita – tästä on kyse
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:33
    Jouluruoka

    Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!

  • 06:45
    Joulu

    Näin vältät joulusta koituvan talouskrapulan – "Pystyy säästämään kolminumeroisen luvun"

  • Eilen18:57
    Vanhemmuus

    Yllättävä tutkimustulos vauva-arjesta

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Kokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!

  • Eilen14:20
    Liikunta

    Varusmiesten kunto on parantunut – näin se tapahtui