Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Marjasavariini 12.8.1999

Julkaistu 30.05.2001 14:33

Pohja:


2 kananmunaa
1 rkl sokeria
10 g hiivaa
1/4 tl suolaa
1 dl haaleaa maitoa
3 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita tai
margariinia

Kostutusliemi:


n. 7 dl vettä
1-1,5 dl sokeria
marjamehua, rommia, likööriä tai punssia

Koristelu:


Marjoja ja kermavaahtoa
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmunat, sokeri, suola ja vehnäjauhot. Lopuksi lisää sulatettu voi tai margariini ja vaivaa löysä taikina tasaiseksi.
2. Voitele sileä rengasvuoka huolellisesti.
3. Kaada löysä taikina vuokaan, peitä liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi huoneenlämmössä n. 40-60 min.
4. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 min.
5. Kiehauta sillä aikaa kostutusliemi ja mausta se.
6. Anna kypsän savariinin jäähtyä hetken vuoassa, kokeile irtoaako se mutta jätä se vuokaan.
7. Kaada savariinin päälle vuokaan lämmin kostutusliemi. Nestettä imeytyy lähes litran verran ja savariini tulee kosteaksi kuin pesusieni. Anna savariinin jäähtyä vuoassa.
Tarjoa savariini kylmänä.
Täytä keskusta tuoreilla marjoilla ja koristele halutessasi kermavaahdolla.

Lisää aiheesta:

Samsungilta erikoinen tuotejulkistus: Tässä on "kolmesti aukeava" älypuhelinSuora palaute Alkon kyykkykuoharista: "Haisee pullonpalautusautomaatilta"Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissaParhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaanVantaalaisen koirapuiston melu on liikaa – "Sijainti ei ole täysin optimaalinen"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:16
    Puhelimet

    Samsungilta erikoinen tuotejulkistus: Tässä on "kolmesti aukeava" älypuhelin

  • Eilen18:57
    Halpa vs. kallis

    Suora palaute Alkon kyykkykuoharista: "Haisee pullonpalautusautomaatilta"

  • Eilen18:04
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • Eilen16:42
    Jouluruoka

    Parhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"

  • Eilen14:02
    Liikenneturvallisuus

    Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaan