Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Marja-rahkapiirakka 27.7.2000

Julkaistu 25.05.2001 12:22

toim. Ari Malmberg
Huomenta Suomen ruokaosuuden vieraana vuoden nuori leipuri Theresia Viitala.

Pohja:


2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
75 g leivontamargariinia
1 kananmuna voiteluun

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, suola, sokeri, kardemumma ja puolet vehnäjauhoista.

Sekoita taikina puuhaarukalla tai kädellä ja lisää loput vehnäjauhoista pienissä erissä toisella kädellä vaivaten. Lopuksi vaivaa pehmeä margariini joukkoon ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla. Valmista sillä aikaa täyte.

Täyte:


1 prk rahkaa
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 sitruunan mehu
2 tl vanilliini- tai vaniljasokeria

Päälle:


n. 1 l tuoreita marjoja
(voi olla useampia eri laatuja)
2 dl hyytelösokeria


4 dl vettä

Kauli puolesta pullataikinasta ohuehko pellille tai suurehkoon vuokaan sopiva pyöreä tai neliön mallinen levy. Puno lopusta taikinasta reunoja kiertävä ohut palmikko sekä piirakan jakava palmikko. Anna nousta hetki ja voitele munalla. Täytä rahkatäytteellä ja paista uunissa 225 asteessa 20-25 minuuttia.

Kuumenna vesi ja liota hyytelösokeri siihen. Paistamisen jälkeen kumoa marjat rahkaosien päälle ja sivele marjoja hyytelösokeriliemellä, jotta piirakka saa kauniin kiiltävän pinnan.

Lisää aiheesta:

Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvullaKaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeista
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."

  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 08:37
    Juomat

    Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?