toim. Ari Malmberg
Huomenta Suomen ruokaosuuden vieraana vuoden nuori leipuri Theresia Viitala.
Pohja:
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
75 g leivontamargariinia
1 kananmuna voiteluun
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, suola, sokeri, kardemumma ja puolet vehnäjauhoista.
Sekoita taikina puuhaarukalla tai kädellä ja lisää loput vehnäjauhoista pienissä erissä toisella kädellä vaivaten. Lopuksi vaivaa pehmeä margariini joukkoon ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla. Valmista sillä aikaa täyte.
Täyte:
1 prk rahkaa
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 sitruunan mehu
2 tl vanilliini- tai vaniljasokeria
Päälle:
n. 1 l tuoreita marjoja
(voi olla useampia eri laatuja)
2 dl hyytelösokeria