Marin hoitajalakosta Ylellä: "Minun viestini kentälle on, sopikaa paikallisesti, järjestetään nämä asiat yhdessä"

Näin vihreiden, keskustan ja RKP:n eduskuntaryhmät ajattelevat potilasturvalaista 5:13
Katso video: Näin vihreiden, keskustan ja RKP:n eduskuntaryhmät ajattelivat potilasturvalaista tiistaina.

Pääministeri Sanna Marin sanoi Ylen Ykkösaamussa olevansa yhä sitä mieltä, että hoitajien palkkoja ja työehtoja koskevat neuvottelut tulisi ratkaista ilman lainsäädännön puuttumista. 

Hallitus ei ole vienyt kiisteltyä hoitajat työhön velvoittavaa potilasturvalakia eteenpäin. Lailla voitaisiin velvoittaa lakkoilevat hoitajat töihin. 

Sanna Marin sanoi lauantaina Ykkösaamun haastattelussa toivovansa, että neuvotteluratkaisuja löytyisi mahdollisimman pikaisesti ja ilman potilasturvalakia. 

– Uskon että tässä on yhteinen intressi ja etu varmistaa, että asiat kentällä hoituvat. Sen takia olen keskustellut ja peräänkuuluttanut (perhe- ja peruspalvelu)ministeri Lindénin kanssa, että kaikki kivet ja kannot käännetään ilman, että tällaisia lainsäädännöllisiä välineitä jouduttaisiin käyttämään.

– Olen myös todennut sen suoraan, että minulle olisi erittäin epämiellyttävää antaa tämänkaltaista lainsäädäntöä, koska sillä on ulottuvuuksia, jotka heikentävät työntekijöiden oikeuksia. Toinen uhka on se, että hoitajia irtisanoutuisi, jos tämänkaltaista lainsäädäntöä jouduttaisiin antamaan.

Pääministeri sanoi luottavansa, että neuvottelut saadaan päätökseen työmarkkinapöydissä.

– Minun viestini kentälle on, että sopikaa paikallisesti. Järjestetään nämä asiat yhdessä.

Lue myös:

    Uusimmat