Tehy ja SuPer: Työnantaja antaa virheellistä tietoa suojelutyöstä lakon aikana – "normaaliaikana jatkuva hoitajavaje myös kriittisimmissä toiminnoissa"

Hoitajien lakossa kiistellään nyt suojelutyön järjestämisestä, sovinnon haku on täysin jumissa 2:00
Katso uutisjuttu: Hoitajalakossa on kiistelty suojelutyön järjestämisestä. Myöskään osapuolten sovintoneuvotteluja ei ole jatkettu.

Tehyn ja SuPerin mukaan työnantajaosapuolet ovat antaneet hoitajaliittojen lakon aikana virheellisiä lausuntoja suojelutyöstä ja sen määrästä. Hoitajalakko alkoi perjantaina 1. huhtikuuta ja se käsittää noin 25 000 työntekijää.  

Tehy ja SuPer kritisoi julkaisemassa tiedotteessaan useita työnantajapuolen edustajien virheellisiä lausuntoja mediassa suojelutyöstä. Suojelutyö tarkoittaa lakon aikana tehtävää työtä, jolla pyritään turvaamaan välittömässä hengenvaarassa olevien potilaiden hoitaminen ja muu välttämätön työ.

Hoitajien lakon osapuolten Tehyn ja SuPerin mukaan työnantajat ovat muun muassa väittäneet MTV Uutisissa virheellisesti, että suojelutyöhön ei olisi saapunut riittävästi työntekijöitä

– Tehyn ja SuPerin selvitysten jälkeen osoittautui, että tilanne johtui siitä, että työnantajat eivät olleet kutsuneet ko. henkilöitä suojelutyöhön. Tilanne korjautui myöhemmin päivän aikana. 

Tehyn ja SuPerin mukaan lakon aikana työvuoroissa on ollut jopa enemmän hoitajia kuin mitä muulloin kuin lakon aikana on ollut. 

– Normaaliaikana vuoroissa on jatkuvasti jopa usean hoitajan vaje myös kriittisimmissä toiminnoissa, minkä ei ole katsottu vaarantavan potilasturvallisuutta, tiedotteessa sanotaan.

Lue myös:

    Uusimmat