Mainos

Maria-sotku jatkuu – vangittu pariskunta haluaa tytön takaisin

Maria-tyttöä Kreikassa hoitanut romanipariskunta aikoo valittaa vangitsemisestaan. Näin kertoo pariskunnan lakimies uutistoimisto AFP:lle.

– He myös haluavat lapsen takaisin, koska he ovat kasvattaneet lapsen ja rakastavat häntä, lakimies sanoi.

Pariskunta epäillään tytön sieppauksesta. Vaalea Maria-tyttö löydettiin Kreikassa romanileiriltä asumasta pariskunnan kanssa viime viikolla.

Dna-testien perusteella tyttöä kasvattaneet 39-vuotias Christos Salis ja 40-vuotias Eleftheria Dimopoulou eivät ole tytön biologiset vanhemmat.

Sen sijaan testit kertoivat, että Marian biologinen äiti on Sasha Ruseva ja biologinen isä Atanas Rusev. Romanipariskunta Rusev ja Ruseva asuvat Bulgariassa.

Sasha Ruseva on kertonut poliisille synnyttäneensä tyttövauvan työskennellessään Kreikassa useita vuosia sitten ja jättäneensä tämän, kun vauva oli seitsemän kuukautta vanha.

Tytön vaaleuden selitys albinismi?

Rusevan mukaan syinä lapsen jättämiseen olivat köyhyys, kyvyttömyys pitää huolta lapsesta sekä lapsen henkilöllisyystodistuksen puuttuminen.

Salisin ja Dimopouloun asianajajan mukaan myös Salis Dimopoulou tunnustavat Rusevan naiseksi, joka antoi heille lapsen. Pariskunnalla uskotaan olevan vain viisi lasta mutta heidän epäillään hakeneen avustuksia valtiolta kaikkiaan neljästätoista lapsesta.

Mariasta huolehtii tällä hetkellä Smile of the Child -hyväntekeväisyysjärjestö.

Sekä Rusevan että Mariaa kasvattaneen pariskunnan mukaan Mariasta ei maksettu Rusevalle rahaa.

Bulgarialainen lääketieteen professori sanoi tänään uutistoimisto AFP:lle, että Marian vaaleat hiukset ja iho selittyisivät albinismilla.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.