Mainos

DNA-testi varmisti - Marian vanhemmat ovat Bulgarian romaneja

Kreikassa romanileiristä tavatun Maria-tytön vanhemmat ovat bulgarialaisia romaneja.

Asia varmistui dna-testissä, kertoo Bulgarian sisäministeriö. Marian vanhempia on etsitty noin viikon ajan.

– DNA-testi vahvisti, että Sasha Ruseva on Marian biologinen äiti ja Atanas Rusev on hänen biologinen isänsä, Bulgarian sisäministeriön edustaja Svetlozar Lazarov kertoi lehdistölle.

Sasha Ruseva on kertonut poliisille synnyttäneensä tytön ollessaan töissä Kreikassa vuosia sitten. Hän kertoi jättäneensä lapsen Kreikkaan lähtiessään takaisin Bulgariaan. Hän ei kuitenkaan myönnä kaupanneensa tytärtään.

Rusevan mukaan hän oli niin köyhä, ettei pystynyt rekisteröimään lastaan ja päätti jättää lapsen ystävälleen. Ilman syntymätodistusta äiti ei olisi kertomansa mukaan voinut tuoda lasta Bulgariaan.

Kreikan poliisi otti 4-vuotiaaksi arvellun Maria-tytön huostaan noin viikko sitten Farsalan kylästä Kreikassa. Poliisi epäili, ettei vaaleahiuksinen ja sinisilmäinen tyttö ollut vanhemmiksi esittäytyvien Eleutheria Dimopouloun ja Christos Salin biologinen lapsi. Asian vahvisti myös DNA-testit.

Kasvattivanhemmat ovat kertoneet, että Maria oli jätetty heidän huostaansa vuosia sitten vapaaehtoisesti.

Marian vanhempia etsittiin laajalti viikon ajan. Kreikkalaisen The smile of the child -järjestö, jonka huomassa Maria nyt on, sai lukuisia yhteydenottoja ja vinkkejä epäillyistä vanhemmista.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.