Mainos

Päätyykö Kreikasta löytynyt Maria tänne?

Kreikasta löytyneen Maria-tytön kohtalosta on edelleen monia kysymyksiä, vaikka dna-testien mukaan tytön biologiset vanhemmat vaikuttavatkin nyt löytyneen.

Bulgarian sisäministeriön mukaan dna-testit ovat vahvistaneet Marian vanhemmiksi bulgarialaisen romanipariskunnan.

Dna-testien perusteella Marian biologinen äiti on Sasha Ruseva ja biologinen isä Atanas Rusev. Pariskunta asuu Nikolaevon pikkukaupungissa Stara Zagoran alueella.

Kreikan viranomaiset eivät ole vielä kommentoineet Bulgarian julkistamia dna-tuloksia. Myöskään Rusevaa tai tämän perhettä ei ole tavoitettu vielä sen jälkeen, kun dna-testien tulos on varmistunut.

Myytiinkö Maria?

Ruseva itse kertoi eilen, ettei ole varma, onko hän tytön äiti. Hän kuitenkin myönsi luopuneensa yhdestä lapsestaan Kreikassa. Ruseva sanoi myös tahtovansa työn takaisin, jos dna-testit vahvistavat äitiyden.

Tapauksessa on kuitenkin selvitettävä ensin se, onko Maria myyty kreikkalaiselle romanipariskunnalle rahasta.

Bulgarian syyttäjänvirasto aloitti eilen tutkinnan koskien Marian mahdollista myyntiä. Ruseva itse kieltää ottaneensa tytöstä rahaa ja toteaa luopuneensa tytöstä köyhyyden takia. Sasha Rusevalla ja Atanas Rusevilla on bulgariassa yhdeksän muuta lasta, joista viisi on vaaleita Marian tapaan.

– Elämme kaikki yhdessä huoneessa - mieheni, minä ja lapset, Ruseva kertoi eilen televisiohaastattelussa.

Mariasta tällä hetkellä huolehtiva Smile of A Child -järjestö totesi noudattavansa lakimiesten päätöstä tytön kohtalosta, on päätös mikä tahansa.

Mikäli Rusevan todetaan syyllistyneen Marian myyntiin, hän voi saada tapauksesta 1-5 vuoden vankilatuomion ja noin 2600-7700 euron sakon.

Tässä tapauksessa Maria ja Rusevan perheen muut alaikäiset lapset saatettaisiin ottaa kriisikeskuksen haltuun, Stara Zagoran alueen sosiaalipalveluja johtava Yana Kaneva arvioi BGNES uutistoimistolle. Myöhemmin lapsille etsittäisiin sijaisperhe.

(MTV3 – AFP – Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.