Maria Huntington pettyi pahasti tekemiseensä olympialaisissa – ”Turha sitä on kaunistella”

Maria Huntington ei ollut lainkaan tyytyväinen Tokion olympialaisten seitsenottelun avauspäivän jälkeen. Hän on neljän lajin jälkeen sijalla 14. Vain pika-aidat meni tänään odotusten mukaan.

Huntington juoksi kauden parhaansa 13,20 ja ottelu lähti hyvin käyntiin. Sen jälkeen korkeushyppy toi tuloksen 180, eli kolme senttiä vähemmän kuin kauden paras ja viisi senttiä ennätystä vähemmän.

Kuula Huntington työnsi 12,49 ja päivä päättyi 200 metrin juoksussa aikaan 24,50.

– Aidat oli ihan hyvä, mutta eihän muut lajit olleet kovin hyviä. Turha sitä nyt on kaunistella, Huntington sanoi.

Erityisesti tuntui kismittävän korkeushyppy.

– Oli teknisesti huonoja hyppyjä. Ei vain ollut oikein sellaista tatsia siihen hommaan.

Kuula on tunnetusti Huntingtonille se kaikkein vaikein, ja hän jäi ennätyksestään 13,16 pitkästi yli puoli metriä. Kaksi ensimmäistä yritystä hän astui yli, joten kolmannelle tuli tulospaine.

– En vain pysynyt ringissä. Kävi vähän sillä lailla, että jalanvaihdossa jalka meni pukkia vasten, ettei se päässyt pyörimään ja sen takia meni yli. Oli se viimeinen vähän tiukka paikka. Ei katastrofitulos, mutta ei sekään nyt hyvä ollut.

Huntington lähti kisaan ennätys, jopa Suomen ennätys mielessä, mutta kun hän jäi kaikissa lajeissa omista parhaistaan, pistemäärä 3699 ei lämmittänyt. Hän on kuitenkin vain 87 pistettä perässä ennätyssarjaansa, joka päätyi lukemiin 6339.

– Ei auta kuin taistella huomenna.

Tokiossa oli keskiviikkonakin hautovan kuuma, mikä vaati veronsa – ottelijat kun ovat pitkään stadionin korventavassa ilmassa. Huntington poistui haastattelualueelta nopeasti, kun häntä alkoi oksettamaan.

Seitsenottelu jatkuu huomenna Huntingtonin ykköslajilla pituushypyllä, sen jälkeen heitetään keihästä ja juostaan 800 metriä.

Kilpailua johtaa Hollannin Anouk Vetter pistein 3968. Perässä ovat belgialaiset Noor Vidts 3941 ja Nafissatou Thiam 3921. Päivä loppui dramaattisesti, kun mitalikandidaatti Katarina Johnson-Thompson jäi kentän pintaan 200 metrillä. Akillesjännevamma äityi liian pahaksi, ja britti lönkötteli diskaus-tuomion saaneena maaliin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja