Margarita vaihtoon tänä viikonloppuna – drinkissä useita vaaroja

Margarita-drinkki yhdistetään usein rentoon oleskeluun aurinkoisena vapaapäivänä. Ennen margaritat valmistettiin puhtaista raaka-aineista, mutta nykyään drinkki saattaa sisältää jopa kuolemanvaaran!

Margaritan ystäville paras keino lempijuoman terveelliseen nauttimiseen on pyrkiä ostamaan raaka-aineet luomutuotantona, sillä suurin osa drinkin terveysriskeistä liittyy juuri keinotekoisiin aineisiin.

Myrkyllinen tequila

Margaritassa käytettävä tequila valmistetaan agavekasvista. Aivan kuin useimpien muidenkin viljelykasvien kohdalla, myös agave kärsii jatkuvasti tuholaisongelmista, ja myös agaven kasvisolukkoon ruiskutetaan haitallisia torjunta-aineita. Estääkseen tuholaisten pesiytymisen kasviin, viljelijät saattavat käyttää myrkyllisiä organofosfaattitorjunta-aineita, jotka on liitetty ADHD:n ja autismin syntyyn.

Drinkit jotka vaikuttavat älyysi

Et ehkä tiedä, kuinka helppoa margaritan valmistaminen lähes tyhjästä voi olla. Suurissa marketeissa nimittäin myydään helppoja sekoituksia, joihin voi valmistaa esimerkiksi juuri margaritaa. Ikävä kyllä sekoitukset tapaavat olla pullollaan epäterveellisiä makeutussiirappeja, ja esimerkiksi korkeafruktoosisen maissisiirapin on todistettu tekevän ihmisiä typerämmiksi – jo kuuden viikon altistuminen vaikuttaa aivoihin!

Karsinogeeniä väriaineissa

Ennakkoon valmistetut alkoholisekoitukset ja -mikserit sisältävät paljon keinotekoisia ja terveydelle haitallisia väriaineita. Esimerkiksi keinotekoinen keltainen väri sisältää karsinogeenisia ainesosia, jotka on yhdistetty syöpien kehitykseen. Myös keinotekoinen punainen liitetään yliaktiivisuuteen.

Torjunta-ainetta limessä

Kunnollinen margarita ei ole mitään ilman sen viimeistelevää limeviipaletta. Edellisissä tutkimuksissa on kuitenkin osoitettu, että limeihin suihkutetaan todella paljon tuholaistorjunta-aineita niiden viljelypaikoilla. Osa torjunta-aineista voi jopa olla niin vaarallisia, ettei niitä tosiasiassa saisi edes käyttää hedelmien viljelyssä.

(MTV3)

Lähde: Rodale.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja