Mansikkakakku kaurakeksipohjalla

Mansikkakakku voi olla perinteinen munavaahtopohjaiseen kakkupohjaan leivottu kakku tai helpommin ilman vaahdotuksia kaurakeksitaikinapohjasta valmistettu kakku. Saat isomman kakun, jos käytät 2 pakettia taikinaa ja teet kakulle 4 kerrosta

10 palaa

Pohja:
1-(2) pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa eli 2 -(4)levyä

Täyte:
2½ dl vatkautuvaa vaniljakastiketta tai kermaa
200 g maustettua maitorahkaa (esim. vanilja tai sitruuna)

Väliin:
2 dl soseutettuja mansikoita
2 dl viipaloituja mansikoita

Kostutukseen:
1 dl rasvatonta maitoa
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
250 g mansikoita
1 ruukku minttua

Sulata taikinalevyt ja kauli molemmista levyistä leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia ja jäähdytä.

Valmista täyte vatkaamalla vaniljakastike tai kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka.

Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasosetta, marjoja ja puolet rahkaseoksesta. Nosta toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sen päälle loput rahkaseoksesta. Koristele viipaloiduin mansikoin ja mintunoksin.

Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Valmis kakku säilyy rapeana noin tunnin, jonka jälkeen se alkaa olla jo melko kostea. Maku säilyy silti makoisana.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat