Mallia älypuhelimista: Tämä sähköauto menee automaattisesti virransäästötilaan – huippunopeus silloin 80 km/h

Legendaarinen Fiat 500 on syntynyt uudelleen sähköautona 1:02
Legendaarinen Fiat 500 on syntynyt uudelleen sähköautona. Auto on varustettu älypuhelimista tutulla virransäästömoodilla.

Fiat tuo sähköautoonsa älypuhelimista tutun toiminnon.

Fiatin uudessa 500-sähköautossa on älypuhelimista tuttu virransäästötila, jolla latauksen saa kestämään hieman pitempään. Fiat käyttää tilasta nimitystä Sherpa Mode.

Toiminto aktivoituu automaattisesti, kun toimintamatkaa on jäljellä 30 kilometriä. Tämän jälkeen auton huippunopeus rajoitetaan 80 kilometriin tunnissa, ilmastointi kytketään pois päältä, kuten myös penkin, tuulilasin ja sivupeilien lämmittimet.

Virransäästömoodissa auto kehottaa kuljettajaa välttämään jarrupolkimen käyttöä ja keräämään virtaa talteen vain kiihdytyspoljinta nostamalla. Tämä yhden polkimen ajotapa on tuttu muistakin sähköautoista.

Virransäästötilan voi halutessaan myös kytkeä pois päältä. Se vaatii kiihdytyspolkimen reippaan polkaisun tai vaihtoehtoisesti jonkin toisen ajotilan valitsemisen auton näytöltä.

Fiatin uutuussähköauton yhdistetty toimintamatka yhdellä latauksella on 320 kilometriä, mutta kaupunkiolosuhteissa jopa 400 kilometriä.

Pikalataustoiminnolla autoon saa syötettyä 50 kilometrin ajoon tarvittavan energiamäärän parhaimmillaan vain viidessä minuutissa. 80 prosentin lataustaso voidaan saavuttaa 35 minuutissa.

Lähde: Carscoops

Lue myös:

    Uusimmat