Mainos

Madridin pilvenpiirtäjä yhä vaarassa sortua

Pelastusviranomaisten mukaan Madridin pohjoisosassa palanut pilvenpiirtäjä on edelleen vaarassa sortua.

Windsor Toweriksi kutsutussa pilvenpiirtäjässä riehunut tulipalo saatiin sammutettua eilen illalla. Espanjan pääkaupungin Madridin liikekeskustassa palanut 32-kerroksinen rakennus on kuitenkin yhä vaarassa sortua.

Viranomaiset ovat evakuoineet lähikadut ja rakennukset ja yrittävät selvittää talon rakenteiden kestävyyttä. Madridin pormestarin mukaan rakennuksen lähiympäristö pidetään suljettuna niin kauan, kunnes talon pystyssä pysymisestä ollaan varmoja. Sekä metro- että tieliikennettä on jouduttu rajoittamaan rakennuksen ympäristössä. Lähialueella asuvat ja työskentelevät pääsevät palaamaan koteihinsa ja työpaikoilleen aikaisintaan torstaina.

Rakennuksen 21. kerroksessa myöhään lauantai-iltana syttynyt palo levisi nopeasti. Pilvenpiirtäjän ylimmät kerrokset romahtivat ja tuli levisi myös alaspäin. Pilvenpiirtäjän hälytysjärjestelmä ei toiminut, ja palokunta saapui paikalle vasta, kun rakennus oli jo liekeissä. Palo sai alkunsa ilmeisesti oikosulusta.

Rakennus oli syttyessään tyhjillään remontin takia, joten kuolonuhreilta on tiettävästi vältytty. Seitsemän palomiestä sai sammutustöissä savun aiheuttamia vammoja.

Tornitalon romahdusvaaraa tarkkaillaan seuraavien päivien ajan. Viranomaisten mukaan raunioiksi palanut pilvenpiirtäjä aiotaan lopulta purkaa.

Pilvenpiirtäjä sijaitsee Madridin pohjoisosassa. Vuonna 1979 valmistunut rakennus on kaupungin neljänneksi korkein.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 13.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.