Machomiehet hurjastelevat herkemmin

Tutkimuksen mukaan miehet painavat kaasua kuullessaan autoradiosta miehisiä piirteitä herättäviä sanoja kuten lihas tai parta.

Nuoret miehet ajavat lujaa, koska kova vauhti nähdään luonnostaan miehisenä piirteenä. Saksalaisten ja sveitsiläisten tutkijoiden ryhmä havaitsi, että miehet ajavat "miehisissä" olosuhteissa selvästi lujempaa kuin "naisellisissa" tai neutraaleissa oloissa.

Tutkimus tehtiin ajosimulaattorissa, ja siihen osallistui 83 iältään 20-27-vuotiasta miesopiskelijaa.

He painoivat kaasua kuullessaan autoradiosta miehisiä piirteitä herättäviä sanoja kuten lihas tai parta. Kun miehet taas kuulivat sanoja kuten huulipuna, vaaleanpunainen tai pöytä, he ajoivat noin kaksi kilometriä tunnissa hitaammin.

Tutkimus tehtiin, koska suuri osa nuorten miesten ajamista onnettomuuksista liittyy kaahaamiseen. Machoasenteen ja aggressiivisen ajotyylin yhteyttä ei tutkijoiden mukaan ole aiemmin osoitettu.

Tuloksia voitaisiin käyttää suunniteltaessa liikenneturvallisuuskampanjoita, joissa vauhti erotettaisiin miehisyydestä. Esimerkiksi formula 1 -mestari Michael Schumacher voisi ajaa mainoksissa maantiellä hiljaa.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat