Mainos

Maalaiskoti kaupungissa

Avotuli keittiössä, kauniit puuesineet ja vanhat peilit luovat kaupunkikodin tunnelman

Tervetuloa kaupunkikotiin, jossa elämä on kuin asuisi maalla. Sisään tullaan paksujen verhojen takaa. Verhot vaimentavat ääniä ja sulkevat kodin piirin intiimimmäksi.

Keittiö on kuin suuri ystävällinen tupa. Lieden vieressä loimuaa takkatuli joka päivä. Sen ratina onkin ainoa ääni joka sisällä kuuluu, niin hiljainen voi olla koti kaupungin keskustassa.

Pitkällä puuhyllyllä on kokoelma vanhoja chifoneita ja muita lasiesineitä. Ne ovat koristeita mutta myös käytössä olevat tarvikkeet ovat esillä ja helposti saatavilla. Ne muodostavat osan rennosta ja kodikkaasta tunnelmasta.

Ruuan valmistus on asukkaan nautinto. Ruokaa valmistetaan usein myös yhdessä ystävien kanssa. Silloin suuressa tuvassa keskustellaan, juodaan viiniä ja istutaan suuren pöydän ääressä. Kaikki aika vietetään leppoisissa tunnelmissa tulen räiskyessä takassa. Vaikka vieraita ei olisikaan, aikaa vietetään silti keittiössä. Pieni televisio on mukavasti vähän piilossa, sitä katsotaan sohvalla loikoillen. Sohvan tyynyvalikoima on pehmeän runsas ja melkein jokainen tyyny on eri kangasta.

Keräilykohteina peilit

Vanha talonpoikaispöytä on paksu ja kulunut. Pöydän ympärille kootut tuolit on huputettu valkoisella pellavalla. Tunnelma on ihanan rahallinen ja raikas.

Kauniit, kuluneet vanhat peilit ovat olleet keräilyn kohteena jo kauan ja niitä onkin kodissa paljon, peräti 37 kappaletta, ihanina ryhminä eri huoneissa. Ruokasalin päässä olevassa nurkkauksessa on aivan oma tunnelmansa. Kelim -mattoja, ja talonpoikaisjakkaroita sekä katossa kimmeltävä kristallikruunu.

Olohuoneen värimaailma jatkaa luonnon värien linjaa. Kauniit kankaat ovat upeaa raakasilkkiä, villaa ja pellavaa ne ovat Les Tissues Colbertista samoin kuin osa ihanista matoista.

Olohuoneen rento tunnelma on kutsuva. Talonpoikaisesineiden patina sekä tekstiilien pehmeät värit ja mielenkiintoiset pinnat luovat lämpimän, kodikkaan tunnelman. Mielenkiintoista tässä sisustuksessa on se, että pieniä kauniita esineitä on kaikkialla, mutta lopputulos ei ole lainkaan täysi, ennemminkin tila tuntuu avaralta ja rauhalliselta.

Suuri osa kauniista tavaroista on kotoisin antiikkikaupoista, joita on lähietäisyydellä useita samoin kuin sisutusliikkeitä, joista yksi suosikki on S.a.l.i. Isän äidiltä peritty divaani on verhoiltu raakasilkillä, joka antaa naiselliselle kalusteelle mukavaa potkua.

Makuuhuoneen tunnelma on rauhallinen. Muutamia peilikaunottaria on myös täällä samoin kuin huolellisesti tarkalla silmällä valittuja tekstiilien yhdistelmiä

Kylpyhuoneessa on tehty täysiremontti, ja talonpoikaisesineet on täälläkin yhdistetty puhtaaseen valkoiseen. Wc on aivan super: peilejä ja sukulaisia, hupaisaa seuraa yksinäisiin hetkiin.

Viimeiseksi vilkaistaan vielä yhdistettyyn vieras- ja työhuoneeseen. Täällä hauskin esine on vanhan käsineliikkeen rekvisiittaa. Se vilkuttaa meille hyvästit.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.