Mainos

Maailmantähti Ed Sheeran pian Suomessa – MTV Uutiset esittelee keikkapaikan kiistellyllä Malmin lentoasemalla: "Aikamoinen möhkylä, lava nousee kymmeniin metreihin”

10:32

Yksi maailman tunnetuimmista musiikkimiehistä, Ed Sheeran, esiintyy Helsingissä ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona. Konsertteihin on osallistumassa yhteensä yli 100 000 ihmistä.

Sheeran esiintyy Malmin lentokenttäalueella, jonka kohtalosta on viime aikoina kinasteltu paljon. MTV Uutiset kävi tutustumassa paikalla, johon rakennetaan parhaillaan massiivista konserttilavaa.

Sheeranin Suomen konsertin järjestävän Fullsteam Agencyn toimitusjohtaja Tuomo Tähtinen kertoo, että konsertin tuotanto on hyvin uniikki. 
Keskeneräistä lavaa ei saanut kuvata lainkaan.

– Toista tällaista lavaa ei ole missään muualla maailmassa. Vaati monen vuoden työn, että artisti ylipäätään saatiin Suomeen ja löydettiin hänen kiertueelleen sopiva ajankohta.

"Kyllä se aikamoinen möhkylä on"

Tuleva konsertti on massiivinen ja siksi keikkapaikkakin piti miettiä tarkkaan.
Valinta osui kieltämättä erikoiseen paikkaan – Malmin lentoasema on kiistelty kohde Helsingissä. Lentokentälle on kaavailtu asuntoja, mikä puolestaan on saanut pienkonelentäjät ja kulttuuriperinnön vaalijat nousemaan barrikadeille ja keräämään adresseja.

– Nyt olemme Helsinki-Malmin lentoasemalla ensimmäistä kertaa ikinä tällaisen tapahtuman merkeissä, Tähtinen toteaa.

Paikalle pystytettävä lava on erittäin suuri ja samalla lavalla on Saksassa esiinnytty sadalle tuhannelle ihmiselle.

– Kyllä se aikamoinen möhkylä tuolla taustalla on, Tähtinen hymähtää.

– Lava nousee korkeudessaan kymmeniin metreihin. Siitä tulee hyvin näyttävä kaikkine screeneineen, hän jatkaa.

Konserttipaikalle pystytetään myös muun muassa 700 ”bajamajaa” ja kolme sisääntuloporttia, joihin muodostuu yhteensä sata kaistaa. Tähtisen mukaan ruoka- ja juomamyynti kattaa 500 "tiskimetriä".
Keikan aikana paikalla työskentelee noin tuhat ihmistä.

– Kyllä siinä aikamoinen härdelli tulee olemaan konserttipäivänä. Tapahtuman suunnittelussa on tehty yhteistyötä viranomaisten kanssa useiden kuukausien ajan, Tähtinen kertoo.

Lippujen jälleenmyyntiä on pyritty estämään

Tapahtuman lipunmyynti on aiheuttanut sekä kiitosta että kritiikkiä. Risuja on tullut mallin ottaminen maailmalla yleistyneestä käytännöstä, jossa lippuun painetaan lipun ostajan nimi. Tämä vaikeuttaa huomattavasti jälleenmyyntiä, mikäli lipun ostanut henkilö ei pääsekään osallistumaan konserttiin.

– Tällä pyritään estämään luvatonta jälleenmyyntiä ja takaamaan se, että mahdollisimman moni oikeasti pääsee keikalle siihen hintaan, kuin on suunniteltu. Usein jälleenmyyntitapauksissa hinnat nousevat aika hurjaksi ja ihmiset joutuvat maksamaan niistä valtavia summia, Tähtinen selittää.

Malmin lentokentän kohtalo askarruttaa yhä monia. Tähtinen näkee siinä potentiaalia nousta tulevaisuuden konserttipaikaksi.

– Olemme hyvin vakuuttuneita siitä, että tämä toimii hyvin keikkapaikkana. Tänne on helppo rakentaa hyvä palvelut ihmisille.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja