Maailmanmestarilla koronatartunta – Venäjä ja kaksi muuta joukkuetta vaarassa jäädä ulos Kontiolahden maailmancupista

Venäjän, Latvian ja Moldovan ampumahiihtäjät joutuvat hyvin todennäköisesti jättämään Kontiolahden maailmancup-kilpailut väliin kyseisissä maajoukkueissa esiintyneiden koronatartuntojen takia. 

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU tiedotti keskiviikkona, että Venäjän, Latvian ja Moldovan joukkueissa on todettu testeissä koronatartuntoja. Kyseiset joukkueet on nyt eristetty karanteeniin. 

Venäjän ampumahiihtoliitto tiedottaa, että sen maajoukkueesta ovat saaneet tartunnan Anton Babikov ja kolme muuta jäsentä. Babikov on MM-viestikultamitalisti kolmen vuoden takaa.  

Kontiolahden maailmancupin tapahtumajohtaja Sami Leinonen toteaa MTV Urheilulle, että kyseiset joukkueet ovat sivussa viikonlopun kisoista, mikäli karanteeneja ei pureta ennen sitä. Tämä on kuitenkin epätodennäköistä. 

– Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä on ottanut vastuun toimenpiteistä. Se selvittää muun muassa sen, että onko taustalla aiempia koronasairauksia, jotka näkyvät testituloksissa. He tekevät omat päätöksensä ja määräyksensä lisäselvitysten jälkeen, Leinonen kommentoi.  

– Muuten kilpailut käynnistyvät normaaliin tapaan lauantaina.  

Leinonen selvittää, että sekä lauantaille että sunnuntaille on myynnissä 4 500 pääsylippua. Lipunmyynti on ollut ainakin vielä rauhallista, ja Leinonen ymmärtää ampumahiihtofanien varovaisuuden nykyisessä tilanteessa. 

– Tällä hetkellä on vielä tieto, että katsojia pääsee stadionille, mutta maaliskuusta oppineena päätöksiä voi tulla nopeallakin aikataululla.

– Täällä ollaan ulkoilmassa ja Kontiolahden stadionilla on paljon tilaa myös maastossa, Leinonen viestittää urheiluviihteestä kiinnostuneille. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja