Maailmanennätys uusiksi: Matkustajakone lensi New Yorkista Lontooseen vain neljässä tunnissa ja 56 minuutissa

British Airways -lentoyhtiö teki uuden maailmanennätyksen, kun sen Boeing 747-400 kone lensi New Yorkista Lontooseen vain neljässä tunnissa ja 56 minuutissa.

BA112 -lento teki maailmanennätyksen lauantaina ja se laskeutui Lontoon Heathrow´n kentälle lähes kaksi tuntia ennen arvioitua laskeutumisaikaa. Lennon huippunopeus oli parhaimmillaan 1 327 kilometriä tunnissa.

Matka-ajan nopeutumiseen vaikutti todennäköisesti Ciara-myrskyn kovat tuulet.

Edellinen ennätys New Yorkin ja Lontoon välillä oli viisi tuntia ja 13 minuuttia. Sen teki Norwegianin kone tammikuussa 2018. Nyt ennätys meni siis rikki 17 minuutilla.

British Airwaysin lento ei ollut suinkaan ainoa, joka laittoi ennätyksiä uusiksi kyseisellä välin suurinpiirtein samoihin aikoihin. Myös kaksi Virginia Airbusin konetta laskeutui nimittäin lauantaina Lontooseen ennätysajassa: ensimmäisellä matka kesti minuutin kauemmin kuin British Airwaysin koneella ja toisella puolestaan kolme minuuttia kauemmin.

Yleensä New Yorkin ja Lontoon välinen lento kestää keskimäärin noin kuusi tuntia ja 13 minuuttia.

– Meille turvallisuus on aina tärkeämpää kuin nopeusennätykset, mutta korkeasti koulutetut pilottimme tekivät hienon työn saadessaan matkustajat Lontooseen etuajassa, British Airwaysin tiedottaja kertoo.

Yliäänikoneiden aikakaudella ennätykset ovat olleet huomattavasti parempia. British Airwaysin Concorde lensi 7.2.1996 New Yorkista Lontooseen 2 tunnissa 52 minuutissa ja 59 sekunnissa. Koneen keskinopeus oli yli 2 000 kilometriä tunnissa. 

Lähteet: Flightradar24, CNN.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja