Maailman ensimmäinen laboratoriopihvi syötiin: "Odotin olevan pehmeämpi"

Maailman ensimmäinen laboratoriossa kasvanut pihvi on syöty Lontoossa.

Hollantilaisen Maastrichtin yliopiston laboratoriossa elävän luomulehmän soluista kasvatettu naudanliha paistettiin jauhelihapihviksi ja tarjoiltiin tiedotustilaisuudessa kahdelle koemaistajalle.

– Odotin pihvin koostumuksen olevan pehmeämpi. Tiesin, ettei siinä ole rasvaa, joten en osannut arvioida, kuinka mehukas se on, toinen maistajista, itävaltalainen tutkija Hanni Rützler kuvaili pihviä ensimmäisen haukkauksen jälkeen.

– Se on lähellä lihaa, muttei yhtä mehukasta. Koostumus on täydellinen, mutta laittaisin lisää suolaa ja pippuria.

Pihvin tehneet tutkijat yrittävät kehittää vaihtoehtoja luonnonvaroja kuluttavalle karjataloudelle. He uskovat, että keinoliha voisi olla marketeissa 10-20 vuoden kuluessa.

(MTV3 – STT – AFP)

Lue myös:

    Uusimmat