Tässä labralihapurilaisen resepti - hinta hulppeat 250 000 euroa

Tänään tarjoillaan maailman ensimmäinen laboratoriossa kasvatetusta lihasta tehty hampurilainen. 140-grammaisen pihvin hinnaksi tulee yli 250 000 euroa.

Pihvin mausteeksi käytetään suolaa, kananmunajauhoa ja leivänmuruja. Väriä parannellaan punajuurimehulla ja sahramilla. Tutkijoiden mukaan maku vastaa normaalia hampurilaispihviä.

Maastrichtin yliopiston professori Mark Postin mukaan liha on turvallista syötäväksi. Postin laboratorio kehitti keinolihan luomulehmien kantasoluista. Kantasolut laitettiin ravinneliuokseen kasvamaan lihaskudokseksi. Lihassyitä tarvittiin 20 000 kappaletta kyseiseen burgeriin.

- Meidän hampurilaisemme tehdään lehmän lihassoluista. Me emme ole muunnelleet niitä mitenkään, Post sanoo uutistoimisto AFP:n haastattelussa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat