Mainos

Maailman ankarin tupakkalaki: Ratsioita tupakoitsijoiden koteihin

Himalajalla olevan pienen Bhutanin poliisi on saanut vuodenvaihteessa valtuudet tehdä kotietsintöjä Intiasta salakuljetettujen savukkeiden löytämiseksi. Maan kuninkaallinen poliisi kouluttaa parhaillaan nuuskijakoiraa etsintöihin.

Buddhalainen Bhutan päätti jo 2005 muuttua maailman ensimmäiseksi tupakoimattomaksi maaksi, kun tupakkaa pidetään huonona karmalle. Tupakan myynti kiellettiin, mutta salakuljetus Intiasta alkoi rehottaa ja kauppa siirtyi tiskin alle.

Nyt myynnistä tai hallussapidosta ilman tullikuittia voi saada jopa viisi vuotta vankeutta. Bhutanilainen saa kyllä polttaa tupakkaa kotonaan, mutta kotiin saa tuoda vain 200 savuketta kuukaudessa ja poliisille pitää näyttää kuitti pyydettäessä.

Bhutanin pääkaupungin Thimpun kioskikauppiaat valittavat liiketoiminnan kärsivän, mutta maan pääministeri Jigmi Thinley puolustaa tupakkapolitiikkaa ja ankaraa lakia.

- Tupakka on vaarallista sekä yksilölle että yhteiskunnalle. Sitä voi verrata tiettyihin huumeisiin, joista eräissä maissa rangaistaan kuolemalla.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.