Lyly Rajala HS:n häirintäjutusta: Olin kaksi viikkoa sairauslomalla

– Olen tyytyväinen, kansanedustaja Lyly Rajala kommentoi Viihdeuutisille syyttäjän päätöstä syyttää neljää Helsingin Sanomien toimittajaa hänen kunnianloukkauksestaan.

Kansanedustaja Lyly Rajala teki rikosilmoituksen alkuvuonna Helsingin Sanomissa julkaistusta jutusta, jossa selvitettiin esiintyykö Eduskunnassa seksuaalista häirintää. Hänen ja kuuden muun mieskansanedustajan nimet mainittiin jutussa. Syyttäjä päätti nostaa neljää Helsingin Sanomien toimittajaa vastaan syytteen Rajalan törkeästä kunnianloukkauksesta.

– Olen tyytyväinen syyttäjän päätökseen. Hän on lukenut lakikirjaa oikein, Rajala sanoo Viihdeuutisille.

"Prosessi on pitkä ja raskas"

Hän kertoo olevansa iloinen myös siitä, että jupakka on ylittänyt jo kaksi tärkeää kynnystä.

– Ensin poliisin esitutkinnan ja nyt syyttäjä teki päätöksensä. Lähdin hakemaan oikeutta, en leikkimään. Jää nähtäväksi, mikä on lopputulos, Rajala sanoo.

Hän kertoo prosessin olleen pitkä ja raskas.

– Kyllä tämä on ottanut koville. Olin kaksi viikkoa sairauslomalla jutun vuoksi. Sittemmin prosessi on ollut lähinnä vain takaraivossa, mutta hyvä että se edistyy. Juttu ei ole kiireellisten tapausten joukossa, joten prosessi voi venyä pitkäksi, Rajala sanoo.

"Julkisen sanan neuvosto on sisäsiittoinen"

Hän kritisoi kovin sanoin Julkisen sanan neuvostoa, joka käsittelee tiedotusvälineiden etiikkaa.

– Julkisen sanan neuvosto on sisäsiittoinen järjestö, jonka toiminta on haparoivaa. En pidä neuvoston langettavaa tuomiota minkäänlaisena sanktiona, Rajala näpäyttää.

Hän suunnittelee kansanedustaja Eero Lehden kanssa aloitetta, jonka avulla Suomeen saataisiin eräänlainen julkisuustuomioistuin.

– Julkisuustuomioistuin käsittelisi median asioita. Onhan meillä markkinatuomioistuinkin, Rajala sanoo.

Lue lisää MTV3:nUutissivustolta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat