Lyly Rajala: Eduskunnasta putoaminen pelasti terveyteni

Eduskunnasta keväällä pudonnut Lyly Rajala on tilannetta kesän aikana sulateltuaan löytänyt putoamisestaan myös hyviä puolia.

Kaksi kautta kansanedustajana toimineelle Rajalalle keväinen pudotus oli shokki, joka aiheutti miehelle jopa sydämen rytmihäiriöitä. Nyt mies kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille, että rennon kesän jälkeen on pian tiedossa myös mahdollisia uusia työkuvioita. Kesän rentoutuminen tuli Lylyllä tarpeeseen.

– On tässä ollut kovasti totuttelua, kun kahdeksan vuotta oli kalenteri täynnä ympäri vuoden ja koko ajan olin menossa. Vieläkin meinaan iltaisin tuijottaa kalenteria, että mitä kaikkea seuraavalle päivälle on sovittuna. Kansanedustajana sitä oikein sokeutui työntekoon enkä varmasti olisi ajoissa ehtinyt pysähtyä, ellei olisi ollut pakko.Akkujen lataaminen tuli tarpeeseen, Lyly miettii.

Lylyä vaivaava psoriasis on stressin hellittämisen myötä jäänyt oireettomaksi. Yleensä mies on käynyt hoidattamassa ihoaan talvisin Thaimaassa, mutta näköään myös Suomen aurinkoinen ja rento kesä on tehnyt tehtävänsä.

– Eduskunnasta putoaminen tuntui todella pahalta, mutta voisi sanoa, että ehkä kaikella on tarkoituksensa ja putoamisen myötä pysyn paremmin terveenä, Rajala muotoilee pilke silmäkulmassa.

Kesän aikana Lyly on opetellut elämään ilman alituista kalenterin vilkuilua ja tavasta tottumiseen on mieheltä mennytkin koko kesä. Kansanedustajan pestin menetyksen myötä miehen elämä muuttui täysin.

– Jos ihminen menettää normaalisti työpaikkansa, niin siinä yleensä menee vain työ, mutta kun kansanedustaja menettää työpaikkansa niin siinä menee kaikki. Eduskunnasta pudonnutta ei ole enää olemassa. Työn lisäksi menettää vapauden liikkumiseen eli matkustusedut, kokoukset ja ihmisten tapaamiset, puhelut ja kontaktit, Lyly miettii.

Lyly on kihloissa laulajatar-muusikko Anna-Maria Jurvelinin kanssa, mutta häitä mies ei lupaa ennen kuin uudet työkuviot on saatu kuntoon.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat