Lyly Rajala järkyttyi vaalitappiosta: Sydämen rytmihäiriöitä

Eduskunnasta putoaminen oli kaksi kautta istuneelle Lyly Rajalalle kova paikka.

– Henkisesti kantti on kovilla. Sain ensimmäistä kertaa kahteentoista vuoteen sydämen rytmihäiriöitä. Se oli selkeä stressireaktio. Sain lääkäriltä beetasalpaajaa, mutta on tämä vaarallista. Henkikö tässä lähtee siksi, että putoaa eduskunnasta, Rajala sanailee.

Hän kertoo olleensa aivan varma omasta jatkoon pääsystään, joten lähtöpassi tuli täysin shokkina.

– Minua ovat aiemmin äänestäneet ehkä eniten kadun kulkijat, jotka eivät ole koskaan olleet kiinnostuneita politiikasta. Olen tällainen tavallinen kansanmies, johon on ollut helppo samastua. Mutta ennen ei ollutkaan tällaista vastarintaliikettä kuin Perussuomalaiset, joita oli nyt muodikasta äänestää.

Lemmenlomalle Pariisiin

Rajala oli työtön tullessaan valituksi eduskuntaan vuonna 2003 ja nyt hän on jälleen samassa tilanteessa. Joitakin ideoita hänelle on tullut jo mieleen.

– Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja pääsi eduskuntaan, joten siinä voisi olla yksi neuvottelutilanne, sillä sain viime kuntavaaleissa eniten ääniä. Mutta ei sekään ole rahallisesti kovin merkittävä pesti, 5 000 euroa vuodessa brutto ja kokouspalkkiot päälle.

Miestä harmittaakin kallis vaalikampanja, jonka hän rahoitti edellisten vuosien tapaan kokonaan itse.

– 30 000 euroa piti ottaa pankista lainaa. Kyllä se kirvelee nyt, hän tunnustaa.

Lohtua elämään tuo kuitenkin tuore kihlattu, laulaja-muusikko Anna-Maria Jurvelin, joka on tukenut miestään vaikeana hetkenä.

– Pääsiäiseksi lähdemme kihlajaismatkalle Pariisiin, Rajala kertoo.

(MTV3–ANULIINA TULLA)

Lue myös:

    Uusimmat