Mainos

Luuletko olevasi isänmaallinen Suomi-tietäjä? Tämän testin tehtyäsi mielesi muuttuu

MTV Uutisten itsenäisyyspäivän visassa testataan lukijoiden tietämystä Suomen itsenäistymiseen liittyen. Testi vaikeutuu lämmittelykysymyksen kautta helppoihin, keskivaikeisiin ja vaikeisiin kysymyksiin.Miten meni? Katso alta toimituksemme luonnehdinnat osaamisestasi. 

0-2 oikein:

Tällä kertaa vastaukset olivat hyviä, mutta pääosin vääriä. Laulamalla tämän ääneen, voit korjata omatunnollisen vajauksesi: Syvä iskumme on, viha voittamaton, meill' armoa ei, kotimaata.

3-5 oikein:

Olet kuin kuka tahansa meistä. Ei oikein kulkenut, mutta ei se mitään. Ei kukaan naapurustossakaan olisi muistanut Kullervo Mannerin viimeisistä hetkistä mitään.

6-8 oikein:

Olet kuin aito jääkäri. Yleissivistyksesi on hyvällä tasolla ja voit rauhallisin mielin sytyttää ikkunalaudalle kaksi kynttilää.

9-11 oikein:

Oletko se sinä, Carl Gustaf? Olet todellinen valtionpäämies ja melkoinen tietoniekka. Voit taputtaa itseäsi selkään. 

Entäs sitten ne oikeat vastaukset?

Ei hätää, emme pidä sinua pimennossa, oikeat vastaukset löytyvät tämän kuvan alta!

1. Lämmittelykysymys: Lokakuussa 1918 Suomen kuninkaaksi valittiin Oikea vastaus: Friedrich Karl.

2. Helppo: Saksalainen kreivi Rüdiger von der Goltz komensi Itämeren-divisioonaa, joka nousi maihin Hangossa keväällä 1918. Mihin von der Goltz perusti Helsingin-päämajansa Deutsches Kommandon? Oikea vastaus: Hotelli Kämpiin.

3. Helppo: Mikä maa tunnusti Suomen itsenäisyyden heti Venäjän jälkeen? Oikea vastaus: Ranska.

4. Helppo: Milloin vietettiin ensimmäistä kertaa itsenäisyyspäivän vastaanottoa? Oikeas vastaus: 1919.

5. Keskivaikea: Millä nimellä kutsuttiin Suomen tasavallan ensimmäistä hallitusta? Oikea vastaus: Itsenäisyyssenaatti.

6. Keskivaikea: Miksi Mannerheim erotettiin Haminan kadettikoulusta kesäkuussa 1882? Oikea vastaus: Rikkoi humalassa poistumiskieltoa.

7. Keskivaikea: Kuinka suuri oli Suomen väkiluku itsenäistymisen hetkellä? Oikea vastaus: 3,1 miljoonaa.

8. Keskivaikea: Vuonna 1932 itsenäisyyspäivän vastaanottoa ei järjestetty. Miksi? Oikea vastaus: Ruotsin kruununprinssi Gustaf Adolfin valtiovierailun vuoksi.

9. Vaikea: Kun Suomi oli muodostamassa itsenäistä asevelvollisuuteen perustuvaa sotalaitosta, mikä oli sosiaalidemokraattien ehdotus? Oikea vastaus: Kansanmiliisi.

10. Vaikea: Kenet kuuluisat sanat itsenäisyyden tunnustamisen äärellä kuuluivat: Se on sangen yksinkertaista. Hallituksenne kirjoittaa meille kirjeen, johon heti vastataan? Oikea vastaus: Vladimir Leninin.

11. Vaikea: Suomen itsenäisyysjulistus hyväksyttiin eduskunnassa äänin 100-88. Hävinneen puolen vastaesityksen päätöslauselmasta vastasi Kullervo Manner. Missä hän kuoli? Oikea vastaus: Komin tasavallan Uhtpetsin työleirillä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.