Luonnonlapsi Reino Nordin haluaa tehdä välillä yhdenlaista, välillä toisenlaista musiikkia: "En halua uudeksi Olavi Virraksi"

1:54
Reino Nordin kävi tammikuun lopussa ulkojäillä MTV Uutisten kanssa Brahenkentällä Helsingin Kalliossa.

Laulajatähti Reino Nordin puhuu MTV:n laajan haastattelun ensimmäisessä osassa muun muassa uudesta albumistaan ja urastaan.

Muusikko Reino Nordinin, 35, viime vuodet ovat olleet menestyksekkäitä. Hän oli hiljattain ehdolla vuoden artistiksi Emma-gaalassa. Vuonna 2018 miehen uudet singlet menestyivät ja kesällä Nordin esiintyi monien festivaalien päälavoilla.

Heinäkuussa Nordinin ja hänen puolisonsa Maria Nordinin perheeseen syntyi kolmas lapsi Reina.

Nyt Reino Nordin on julkaissut omalla nimellään uransa kolmannen albumin Cara Mia. Nordinin edellinen albumi Antaudun (2017) nousi Suomen virallisen albumilistan ykköseksi.

Antaudun-levyn nimikappale oli yli kuukauden ajan kotimaisten radioasemien soitetuin laulu ja Nordinin uran suurin hitti.

– Cara Mia -albumia on työstetty tavallaan edellisestä levystä lähtien. Noin puolentoista vuoden ajan. Levyn nimibiisi on ollut koko sen ajan valmiina pöytälaatikossa. Kappaleesta muodostui hyvä teema levylle, Nordin kertoo MTV:n haastattelussa.

Cara Mia on italiaa ja tarkoittaa suomeksi "kalleimpani" tai "rakkaimpani".

– Levylle kasattiin rakkauteen liittyviä kappaleita. Mukana on lauluja elämän rakkaista asioista ja ihmisistä. On siellä yksi lapsillekin omistettu biisi, Huominen on sun. Se on tehty tavallaan omille skideille, mutta on se yleisesti myös kaikille junioreille, Nordin kertoo ja pohtii kappaleiden syntyä.

– Usein kappaleissa on siellä täällä yksittäisiä lauseita tai riimejä, joihin se oma suuri merkitys on upotettuna. Muu teksti sitten sitoo sen joksikin kokonaisuudeksi, ettei se jää liian abstraktiksi. Mutta ne ovat valtavan tärkeitä itselle. Levyllä on mukana esimerkiksi Kyynelten virta -kappale, jonka kirjoitin viime talvena kuolleelle rakkaalle vaarilleni.

Nordin myöntää, että Antaudun-hitin menestys on tuonut paineita.

– Toisaalta, ei siitä voi ottaa paineita. Antaudun on niin ainutlaatuinen biisi. Sitä voi vain odottaa, että tulee lisää ainutlaatuisia biisejä. Ei niitä juttuja voi oikein suunnitella, joten miksi niistä ottaisi paineita. Pitää vaan tehdä hyvää musiikkia ja olla siitä fiiliksissä, laulaja kiteyttää.

Reino Nordinin uran iso käännekohta oli vuonna 2015 tapahtunut levy-yhtiön vaihdos. Monsp-levy-yhtiö vaihtui JVG:nJare Brandin ja Ville Gallen johtamaan PME Recordsiin.

– Se oli aikamoinen kultasuoni. Hain siinä vaiheessa sopimusta jonkun vielä isomman lafkan kanssa, mutta sitten tehtiinkin tällainen "guerilla"-ratkaisu, ettei tarvinnutkaan tehdä niin. Yhtäkkiä löytyi pieniä ja isoja tekijöitä, joilla päästiin lopulta isoksi, Nordin toteaa ja lisää asioiden todella muuttuneen.

– Itseään pitää potkia jatkuvasti ammattimaisemmaksi ja röyhkeämmäksi, että saa asenteen kuntoon. Ettei mene anteeksi pyydellen paikkoihin, että "minulla olisi tällainen kappale kuin Antaudun, saisinko esittää sen". Voin olla kuka olen, mutta sisältö on entistä parempaa ja taustalla on parempi verkosto managereita myöten. PME on kasvanut ja kehittynyt. Niin olen minäkin.

Nordinin uraa suunnitellaan entistä tarkemmin ja paremmin.

– Tällaiselle luonnonlapselle se on helvetin oleellista ja siistiä. Se antaa mahdollisuuden keskittyä olennaiseen ja niin pystyy pysymään herkkänä, pienenä ihmisenä, joka tulkitsee tunteitaan. Se on henkisesti rikas asema, joka mahdollistaa sen, että voi kiertää keikkaillen ympäri maata ja paljon ihmisiä käy katsomassa keikkoja, laulaja sanoo.

– Se pitää kaikessa sen sykkeen, mitä lähdettiin alun perinkin hakemaan. Tämä on kuitenkin pop-musiikkia, jota ei tarvitse esittää loppuelämäänsä Siltasessa (ravintola Helsingin Sörnäisissä). Sitä on tehty ihan tarpeeksi. Mutta voi sitäkin tehdä, toisaalta, Nordin naurahtaa.

Reino Nordin on julkaissut urallaan nyt virallisesti kolme sooloalbumia. Reino & The Rhinos -yhtyeen nimellä aiemmin julkaistut kolme levyä olivat hänen mukaansa myös soololevyjä.

– Vuosien saatossa musiikkityyli on muuttunut, mutta se onneksi elää. Diggaan siitä, mitä Cara Mia -levylle saimme aikaiseksi: mukana on paljon hyväksi koettuja oppeja, mutta myös tyylillisiä kokeiluja, Nordin sanoo.

– Mukana ovat edelleen tutut tuottajat, Jaakko Salovaara, Leo Jupiter ja Tido Nguyen. Kehittelemme hyväksi havaittua poppisuuntausta, mutta tyylilaji on lopulta aina biisistä kiinni. Nyt on yhtä aikaa tekeillä akustinen pianolevy sekä trap-musiikkityyliä oleva levy. Molempiin suuntiin ollaan siis menossa, laulaja nauraa.

Pianoa paljon viime aikoina soittanut Nordin kertoo pitävänsä paljon niin sanotusta nykysoundista.

– Diggaan paljon esimerkiksi Drakesta ja Post Malonesta, nykysoundista parhaimmillaan. Sinne suuntaan on pakko vähän mennä, mutta ihan koko kansa ei sitä tyyliä taas fiilaa. Ymmärrän hyvin, miksei. Itse tykkään kuitenkin olla monipuolinen ja haluan pitää yllä iskukykyä silläkin tyylisuunnalla, hän toteaa.

– En kuitenkaan myöskään halua uudeksi Olavi Virraksi. Pop on laaja maailma ja sen pitää pysyä sellaisena. Nyt on syntynyt paljon slovareita.

Laulaja kertoo tyylisuuntamieltymystensä menevän aalloittain. Yhdellä viikolla Reino Nordin haluaa tehdä yhtä ja toisella toista.

– Sitten manageri ja levy-yhtiö ihmettelevät, että mitä helvettiä minä oikein haluan tehdä. Minä olen vaan, että en minä tiedä. Mutta se on parasta, että on mahdollisuus siihen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja