Luonnon uskomaton näytelmä tallentui vaeltajien kameralle: Katso näyttävä video tulivuorenpurkauksesta Guatemalassa

Volcán de Fuego on erittäin aktiivinen ja vaarallinen tulivuori Guatemalassa. Yhdysvaltalainen ryhmä vaeltajia kuvasi sen purkauksen aamuhämärässä tammikuun lopulla.

Videon kuvannut ja videolla esiintyvä nainen on Guatemalassa syntynyt, mutta Yhdysvalloissa kasvanut tulivuorifanaatikko. Hän varasi itselleen kahden päivän vaellusreissun Guatemalaan tammikuussa.

– Kokemus oli ainutlaatuinen, olen kiitollinen, että sain seurata Fuegon kiihkeyttä näin läheltä, hän kertoo.

Fuego, joka tarkoittaa espanjaksi tulta, on aktiivinen tulivuori Guatemalan keskiosassa. Se on yksi aktiivisimmista ja vaikuttavimmista Keski-Amerikan tulivuorista, kertoo Volcano Discovery -sivusto. Sen purkaukset ovat voimallisia ja koska se on niin aktiivinen, on sen alarinteillä olevilla kylillä jatkuva hätätila. Sen korkeus on 3 763 metriä merenpinnasta.

– Maa alkoi täristä jalkojemme alla ja se kaikki huipentui siihen, kun laavaa alkoi ryöpsähdellä kraatterista, videon kuvannut nainen kertoo.

– Rakastan tulivuoria, enkä malta odottaa, että pääsen takaisin.

Fuegolla on kuitenkin synkkä historia. Se purkautui edellisen kerran 3. kesäkuuta 2018. Kyseinen purkaus aiheutti ainakin 114 ihmisen kuoleman ja 300 ihmisen loukkaantumisen ja oli Fuegon rajuin purkaus 40 vuoteen.

Lähteet: Kameraone ja Volcano Discovery

Lue myös:

    Uusimmat