Tulivuorenpurkauksen lopputulos: Filippiineillä kotieläimetkin joutuivat lasinsiruja sisältävän tuhkan peittoon – paikalliset palasivat pelastamaan kotieläimiään

1:15
Katso videolta, miten paksu tuhka peitti kotieläimet tulivuoren läheisyydessä.

Filippiineillä aktivoitunut Taal-tulivuori on syössyt paljon tuhkaa ja laavaa viime päivien aikana. Myös tulivuoren lähellä asuvat eläimet ovat kärsineet luonnonmullistuksesta.

Puhelimella kuvattu video näyttää, kuinka tulivuoren läheisyydessä asuvat filippiiniläiset ovat löytäneet kotinsa ja kotieläimensä tuhkan peitossa. Siat, lehmät, hevoset ja kanat ovat purkauksen jäljiltä harmaana tuhkasta. 

Purkautumisen aiheuttamasta vaarasta huolimatta paikalliset ovat halunneet palata koteihinsa pelastamaan kotieläimensä. Eläimet lastattiin veneisiin ja vietiin pois tulivuoren läheltä. 

Taal-tulivuori alkoi purkautua kolme päivää sitten ja tuhannet ovat joutuneet jättämään kotinsa. Tulivuorenpurkaus on levittänyt tuhkaa 14 kilometrin alueelle.

Tulivuoresta purkautunut tuhka aiheuttaa alueella oleskeleville terveysriskin: se on myrkyllistä hengitettynä ja sisältää mikroskooppisia lasinsiruja.

Paikalliset viranomaiset ovat varoittaneet, että tulivuori saattaa vielä purkautua. Taal sijaitsee noin 60 kilometriä Manilasta etelään Luzonin saarella.

Tulivuori on suosittu turistinähtävyys ja monien tulivuoren läheisyydessä asuvien elinkeino liittyy turismiin. 

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja