Mainos

Lumimyrsky sotki elämänmenoa

Pyryisessä Etelä-Suomessa koko päivän takkuillut liikenne on vähitellen palautumassa normaaliksi. Kaukoliikenteen junat ovat saaneet aikataulunsa miltei kiinni. Pahimmillaan ne myöhästelivät jopa kaksi tuntia. Poliisin tietoon on tullut päivän mittaan koko maassa pari sataa peltikolaria ja ojaanajoa.

Ainakin kuusi kaukojunaa joutui perumaan lumipyryn takia vuoronsa. Huonon sään takia peruttiin muun muassa Varkauden ja Imatran junat sekä kaksi Tampereelle lähtevää junaa. Lisäksi monet junat myöhästelivät.

Helsingistä lähteneistä junista myöhästyi eniten Rovaniemelle ja Ouluun sekä sekä Kontiomäelle matkalla olevat junat, jotka kulkivat jopa puolitoista tuntia aikataulusta myöhässä. Myös pääkaupunkiseudun lähiliikenteeseen keli toi muutoksia. Sankka lumipyry tukkeutti myös tieliikennettä. Liikennettä ruuhkauttivat muun muassa mäkiin juuttuneet rekat, näitäkin tapauksia oli Etelä-Suomessa useita kymmeniä.

Sairaaloissa tarvittiin varavoimaa

Espoon Sähkön jakelualueella tilanne oli tänään ajoittain lähes katastrofaalinen. Esimerkiksi eräissä sairaaloissa jouduttiin aamun tunteina väliaikaisesti turvautumaan varavoimaan. Katkoista kärsivät julkisten virastojen ja laitosten lisäksi useat kymmenet tuhannet kotitaloudet. Sähkö oli paikoin poikki myös Inkoon, Pohjan, Karjaan, Karjalohjan, Sammatin, Nummi-Pusulan, Vihdin ja Lohjan alueilla.
(STT-MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.