Leijonien painajaisessa yllättävä tausta – Tshekin NHL-sankari hymyili ja kuittasi suomeksi

Roman Cervenka ratkaisee voiton Tshekille – Suomen turnaus käyntiin tappiolla 1:12
Roman Cervenka ratkaisee voiton Tshekille – Suomen turnaus käyntiin tappiolla

Leijonat kaatui perjantaina suomea puhuvaan muuriin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Sveitsi ti 21.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kyllä. Leijonien tämän kevään MM-urakka alkoi tappiolla, kun Tshekki oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 1–0.

Tshekin maalilla Lukas Dostal nappasi nollapelin 21 torjunnan myötä. Hän pysäytti myös Leijonien kaikki rankkariyritykset.

Dostal, 23, saattoi myhäillä ottelun jälkeen Prahan 02 Areenan uumenissa. Leijonat-pelillä oli hänelle erityinen merkitys, sillä hän puhuu ja ymmärtää suomea.

Joskin nyt Dostal hieman ujosteli, kun häneltä kysyi suomen kielellä tunnelmia Leijonien nollaamisesta.

– Suomeni ei mene nyt niin pitkälle, Dostal naurahti MTV Urheilulle.

– Hyvä peli meiltä. Saimme vahvan startin eli juuri sitä, mitä toivoimme. Tiesimme, että Suomi kyttää meidän virheitämme ja he ovat erittäin hyviä siinä. He ovat voittaneet useita mestaruuksia ja tiesimme, että meillä on kova vastus vastassa. Olen iloinen, että nappasimme kaksi pistettä ison yleisön edessä. Hieno startti meille, Dostal riemuitsi.

Tekikö mieli huutaa perkelettä voiton kunniaksi?

– Tunteet olivat kyllä pinnassa. Kun Roman (Cervenka) upotti yrityksensä sisään, niin tiesin, että homma on siinä. Nautin vain, kun otimme ison voiton, Dostal vastasi.

Dostal oppi suomen kieltä vuosien 2019–20 välisenä aikana, kun hän edusti Suomessa Tampereen Ilvestä. Dostal oli aivan Liigan parhaita maalivahteja sekä kaudella 2019–20 että kauden 2020–21 alkuvaiheilla.

Sen jälkeen hän suuntasi Pohjois-Amerikkaan, kun hän liittyi NHL-seura Anaheim Ducksin organisaatioon.

Perjantaina Dostal saattoi nautiskella kotimaansa pääkaupungissa. Prahassa tunnelma oli mitä mainioin, kun yli 17 000 tshekkiläistä huusi kilpaa ja eli pelissä mukana.

– Olen varma, että kaikki kuulivat, millainen meteli tuolla oli. Olen iloinen siitä, että yleisö oli meidän takanamme, eikä meitä vastaan. Tunnelma oli jotain aivan uskomatonta, Dostal fiilisteli.

Kun veräjänvartijan porinat olivat narulla, kuului 02 Areenan käytävällä tuttu kieli.

– Ole hyvä, Dostal kuittasi suomeksi.

Tshekin suomalaistaustainen sankari hymyili viimeisenä.  

Lue myös:

    Uusimmat