Mainos

Lumimyrsky matkalla Keski-Suomeen - huomenna keliongelmia pohjoisessa

Pääkaupunkiseutua yöllä riepotellut lumimyrsky on väistynyt kohti Keski-Suomea.

Ajokelissä ei ole silti kehumista etelässäkään.

- Lumipyryalue on matkalla Keski-Suomeen. Etelässä varsinaiset lumisateet ovat jo lakanneet, mutta kuuroja voi tulla, sanoo Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko.

- Tuuli on niin voimakasta, että se kinostaa lunta teille. Kova tuuli myös pöllyttää lunta niin, että näkyvyys on toisen auton perässä heikkoa.

Etenkin sivuteillä pitää Alangon mukaan olla nyt tarkkana, koska auraus voi olla puutteellista.

Huomenna keliongelmia pohjoisessa

Maan keski- ja itäosissa on odotettavissa tänään jatkuvaa lumisadetta. Pohjois-Suomeen ja Lappiin pyry siirtyy yön aikana, mutta heikenneenä.

- Huomisaamuna Oulun lääni ja Etelä-Lappi ovat aluetta, jossa sillä hetkellä satavan lumen takia tulee olemaan keliongelmia. Etelämpänä teiden pinnalla tulee vielä osittain olemaan paikoin lunta ja jatkuvan lumisateen jälkipuolella tulee huomenna lumikuuroja. Varsinkin rannikolla kuurot voivat olla sakeitakin, kertoo MTV:n meteorologi Pekka Pouta.

Pakkanen jatkuu huomennakin koko maassa.

- Lapissa lumisade tulee tilanteessa, jossa pakkasta on 20 asetta ja viima on hyytävää. Etelä- ja keskiosassa maata pakkasta on kymmenen ja kahdenkymmenen asteen välillä. Kun sade tulee pakkasessa, se on pölyä. Silloin pienikin sademäärä saa aikaan lumikerroksen, joka on pölyävää lunta ja voi aiheuttaa keliongelmia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.