Lumilautailija Matti Suur-Hamari avoimena: "Jos joku pystyy tekemään tuollaisia asioita proteesin kanssa, niin minulla ei ole mitään tekosyitä etteikö voisi yrittää"

Lumilautailija Matti Suur-Hamari muistelee dramaattista onnettomuuttaan 3:26
Lumilautailija Matti Suur-Hamari muistelee dramaattista onnettomuuttaan

Lumilautailija Matti Suur-Hamari vieraili Kesäterassi-ohjelmassa.

Lumilautailun olympiamitalisti Matti Suur-Hamari vieraili MTV:n Kesäterassi-ohjelmassa. Iloinen Suur-Hamari kertoi avoimesti vuonna 2009 tapahtuneesta moottoripyöräonnettomuudesta, jonka seurauksena hänen toinen jalkansa jouduttiin amputoimaan.

– Siitä alkoi niin suuri elämänmuutos. Siinä haettiin sairaalassa itseään, kun teholta herättiin, Suur-Hamari muistelee.

Hän kertoo, että onnettomuuden jälkeen otti oman aikansa tarrata uuteen elämäntilanteeseen kiinni, mutta sinnikäs Suur-Hamari ei antanut periksi. Hän googlasi sairaalassa, kuinka elämä proteesin kanssa onnistuisi

– Sieltä onneksi löytyi entinen kilpaveljeni Evan Strong, joka skeittasi ja lumilautaili proteesin kanssa. Siitä syttyi valtava palo. Jos joku pystyy tekemään tuollaisia asioita proteesin kanssa, niin minulla ei ainakaan ole mitään tekosyitä etteikö voisi yrittää. Liekki syttyi kovasti jo sairaalassa, lautailija kertoo.

Onnettomuuden jälkeen Suur-Hamari on uskaltanut unelmoida ja hän kertoo aina kulkevansa niitä kohti. 

– Paljon on palloja ilmassa ja elän hienoa aikaa. Uusia mahdollisuuksia ja suuntia on hyvinkin paljon, hän paljastaa.

Kesäterassi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla maanantaista perjantaihin klo 19.30.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat