Kun Roosa oli 10-vuotias, hän tyrmäsi mahdolliset meilikaverit hulvattomalla hylkäysviestillä: "Älä loukkaannu"

Lapsena ei välttämättä osaa ajatella, miten omasta mielestä napakka vastaus saattaa tuntua toisesta suorastaan tökeröltä. Yli vuosikymmenen takainen meilikavereiden hylkäysviesti naurattaa ihmisiä Facebookissa.

Oliko sinulla lapsuudessasi kirjekaveri tai hieman modernimmin meilikaveri?

Uusia kirjoituskavereita haettiin usein esimerkiksi harrastelehdissä tai keskustelupalstoilla.

Meilikaveria haki yli 12 vuotta sitten myös nykyisin 24-vuotias Roosa Jaakkola, jonka rehellisen tyly vastaus karsituiksi tulleille ehdokkaille on naurattanut ihmisiä Facebookin Ei menny niinku Strömsössä -ryhmässä.

Tomera vastaus hylätyille kirjekavereille

Aivan sanatarkasti Jaakkola ei muista, millaisen hakuilmoituksen hän 10-vuotiaana laati erääseen hevoskerholehteen. Haussa oli kuitenkin pitkäaikainen ja hänen omaan ikäluokkaansa sijoittuva tyttö tai poika, joka olisi "sataprosenttisen hulluna eläimiin ja erityisesti hevosiin".

Vastauksia tuli kuitenkin reilusti enemmän kuin mitä Jaakkola oli odottanut, mistä alkoi sähköpostikavereiden "siivilöinti" kyllä- ja ei-kansioihin.

älä käytä muissa_tyly vastaus
Näin ytimekkään vastauksen Roosa Jaakkola lähetti hylätyksi tulleille meilikaveriehdokkaille.

Liian nuori ikä koitui monen kohtaloksi, kuten myös 10-vuotiaalle Jaakkolalle täysin käsittämätön ilmiö, että joku voisi pitää mistään muusta asiasta yhtä paljon kuin hevosista.

10-vuotiaan topakkuudella Jaakkola lähetti hylätyksi tulleille ehdokkaille sähköpostiviestin: "Hei! Valitan, mutta en voi alkaa meilikamuksesi, koska et täytä kaikkia vaatimuksia ja sitä paitsi olen valinnut kiinnostavimmat. Mutta älä loukkaannu!".

Hyvät naurut somessa

Lapsena ytimekäs vastaus tuntui varmaankin vain näppärältä, mutta näin aikuisena Jaakkola esittää syvät pahoittelut potentiaalisille kirjekavereille, jotka ovat häneltä kyseisen sähköpostivastauksen saaneet.

Jaakkolan mukaan suurin osa ei vastannut hylkäysviestiin lainkaan.

– Muutama sydäntä särkevä vastaus tuli, joissa kerrottiin minun selvästi aiheuttaneen mielipahaa toiselle ja niistä on jäänyt ihan hirveä olo jälkeenpäin, Jaakkola tunnustaa.

lukijan kuva_roosa jaakkola
Roosa Jaakkola kertoo, että tylyn hylkäysviestin kuvitteleminen omaan suuhun tuntuu nykyisin hirveältä, koska hän oli itsekin yksinäinen ja kiusattu lapsi.

Muisto nousi pinnalle, kun Jaakkola sattui löytämään tunnukset tuohon ensimmäiseen henkilökohtaiseen sähköpostiinsa, jota käytti meilikamujen kanssa viestittelyyn.

– Viestit löydettyäni olo oli ensin huvittunut, mutta välillä oli pakko painaa käsi suun eteen ja henkäistä ääneen: "Olenko mä todella sanonut noin?".

Jaakkolan kaverit ovat saaneet vuosien takaisesta hylkäyskirjeestä hyvät naurut ja Strömsö-ryhmässäkin tylyyn vastaukseen on suhtauduttu myötätunnolla ja huumorilla – olihan Jaakkola vain lapsi vastauksen kirjoittamisen aikaan.

Eräs Facebook-käyttäjä peräti tiedustelee kommenttikentässä, voisiko samaa vastausta käyttää Tinderissä.

Katso myös: Harkkarin huvittava sähköpostimoka sai muutkin tunnustamaan – jopa harkkareiden harkkari kommentoi

Harkkarin huvittava sähköpostimoka sai muutkin tunnustamaan – jopa harkkareiden harkkari kommentoi 2:17
Harjoittelijan tekemä sähköpostimoka sai muutkin tunnustamaan omia töppäilyjään.

Lue myös:

    Uusimmat