MTV tavoitti surevan Pelle Miljoonan Intiasta – "Jos Aria kuvaa yhdellä sanalla, niin sanotaan kaunosielu"

Ari Taskinen menehtyi 64-vuotiaana.

Muusikko, säveltäjä ja runoilija Ari Taskinen on kuollut 15. tammikuuta Dahabissa, Egyptissä. Asia selviää hänen levy-yhtiönsä Stupido Recordsin Facebook-julkaisusta. Taskinen oli kuollessaan 64-vuotias. 

Taskinen oli Pelle Miljoona Oy - ja Pelle Miljoona 1980 -yhtyeiden jäsen. Lisäksi hän ehti olla jäsenenä muun muassa Problemsissa, Thresholdissa ja taiteilijakollekiivi Jack Helen Brutissa.

Taskisen tunnetuimpia töitä ovat hänen säveltämänsä ja sanoittamansa kappale Tahdon rakastella sinua ja Pelle Miljoonan sanoittama ja Taskisen säveltämä kappale Moottoritie on kuuma.

MTV Uutiset tavoitti Pelle Miljoonan, oikealta nimeltään Petri Tiili, joka on parhaillaan Intiassa. Suru-uutinen saavutti artistin aikaisemmin tänään.

– Tämä tuli minullekin yllättäen, että olen vähän liikuttuneessa tilassa sen takia. Kuulin asiasta pari tuntia sitten, kun meidän levy-yhtiömme soitti ja Andy (McCoy) soitti hyvin pian sen jälkeen, artisti sanoo liikuttuneena.

Pelle Miljoona muistelee MTV Uutisten haastattelussa viimeistä yhteistä keikkaa Taskisen kanssa.

– Viimeksi esiinnyimme yhdessä, kun Tavastialla oli legendaarisen roudari Puosun (Paavo Liesinen) peijaiset. Siitä taitaa olla pari vuotta aikaa. Matkan varrella olemme olleet tekemissä silloin tällöin.

Pelle Miljoonalla ja Taskisella oli vuosia kestänyt ystävyys, joka alkoi jo 70-luvulla. 

– Olin sivarissa Leppävaarassa ja tutustuin helsinkiläisiin punkkareihin, Ari soitti silloin Problems-yhtyeessä. Kävimme lopulta yhdessä tekemässä musaa ja sitten syntyi Pelle Miljoonan materiaalit. Kaksi ensimmäistä levyä olivat Pelko ja viha sekä Viimeinen syksy, sitten tuli Moottoritie on kuuma

– Teimme vissiin pari albumia vielä ja sen jälkeen menimme kukin vähän omille teille. 

Pelle Miljoonaa kehuu tunteikkaasti tärkeää ystäväänsä. 

– Pitkäaikainen ystävyys on niin kallisarvoista, hirveä ikävä toista ihmistä. Täytyy kunnioittaa sitä yhteyttä, mikä on tiettyihin ihmisiin. Jos Aria kuvaa yhdellä sanalla, niin sanotaan, kaunosielu.

– Mielestäni hän oli äärimmäinen romantikko ja hyvin valistunut. Hän oli kiinnostunut eri kulttuureista ja mielestäni valoisa ihminen kaiken kaikkiaan. 

Lue myös:

    Uusimmat