Mainos

Lumia-hehkutus lässähti Facebookissa ja Twitterissä

Nokian uuden Lumia 920 -älypuhelimen julkistus Suomessa ei ole herättänyt meteliä sosiaalisessa mediassa, kuten yhteisöpalvelu Facebookissa tai Twitterissä.

Hakusanoilla "lumia" tai "nokialumia" oli Twitterissä luettavissa lähinnä ulkomaisten Nokiansa hankkineen kysymyksiä tai arvioita puhelimistaan. Suomeksi keskusteluun nousi lähinnä harmittelu siitä, että uudet Lumia 920 -mallit olivat loppuneet julkistuspäivänä kaupoista nopeasti.

Uudet Lumiat loppuivat myös Nokian lippulaivamyymälästä Helsingin Aleksanterinkadulta, mitä ihmelteltiin laajalti. Liikkeistä saatujen tietojen mukaan Lumia 920:n saatavuus paranee ensi viikolla tai viimeistään joulukuun alussa.

Suomeksi Twitterissä käydystä keskustelusta Lumia-arviot jäivät muun muassa musiikin Chisugate-tekijänoikeuskiistan ja kaivosyhtiö Talvivaaraan liittyvien asioiden jalkoihin.

Samsung Facebookin fanitetuin

Facebookin fanisivuja tarkastelemalla selviää, että Nokialla ja Lumialla on rutkasti kirittävää, jos yhtiö mielii kiriä Applen iPhonen ja Samsungin Galaxy -älypuhelimien suosion tasolle.

Samsung Mobile -sivustolla on Facebookissa yli 15,5 miljoonaa tykkääjää, Samsung Mobile USA -sivustolla jopa viisi miljoonaa tätä enemmän. Nokialla tykkääjiä on reilut 9,2 miljoonaa ja Applella rapiat 8 miljoonaa.

Applen iPhone-mallien yhteinen fanisivu on saanut yli 1,8 miljoonaa tykkääjää. Nokian Lumia-sivusto polkee noin 2 600 tykkääjän lukemissa. Sen sijaan Nokia Lumia 920 -sivustolla on jo noin 14 000 tykkääjää, ja luku kasvaa koko ajan. Vielä kaksi päivää sitten lukema oli 12 000. Applen iPhone5-malli on silti yhä edellä noin 20 000 tykkääjällään.

Samsung on kuitenkin kaapannut Facebookissa selvästi suurimman suosion myös ykköstuotteellaan. Galaxy S3:n fanisivulla on yhteisösivustolla yli 700 000 tykkääjää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.