Mainos

Lumi pelasti urheiluvälinemyyjät - alkuvuosi katastrofi

Talviurheiluvälineiden ja -vaatteiden myynti on lähtenyt vihdoin käyntiin. Alkutalvesta myynti kangerteli lumenpuutteen ja lämpimien kelien vuoksi.

– Nyt urheiluvälineiden myynti on hyvällä mallilla, vaikka emme ehkä saa kiinni alkutalven menetyksiä. Voi olla, että emme pääse myynnissä ihan viime vuoden tasolle, sanoo toimitusjohtaja Ilari Räisänen Urheilu- ja vapaa-aikatukkuliikkeiden yhdistyksestä.

Myös toppavaatteiden myynti on lähtenyt nousukiitoon pakkasen ja lumen myötä, mutta niiden myyntiin pätee sama kuin urheiluvälineisiin: alkutalven heikkoja tuloksia on vaikea kiriä kiinni.

Suomalaiset käyttäytyvät kaupan hyllyjen välissä perinteisesti. Eniten myydään suksia, ja hiihtolomaviikolla myös lasketteluvälineet ovat löytäneet ostajansa. Luistinten menekkiin kelit eivät vaikuta yhtä paljon, koska moni luistelee nykyisin ympäri vuoden sisähalleissa.

– Toisaalta myynti ohjautuu aina sinne, missä on kysyntää. Esimerkiksi ennen joulua myytiin vetisillä keleillä Gore-Tex-kenkiä, Räisänen sanoo.

Talouden taantuma ei ole vielä näkynyt pahasti urheiluvälineiden myynnissä. Räisäsen mukaan tarvitaan kunnon taloussukellus ennen kuin suomalaiset luopuvat urheiluvälineistä – epävarmoina aikoina karsitaan mieluummin ulkomaanmatkoista ja uusista autoista ja panostetaan itseen pienemmällä rahalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.