Mainos

Lukuisia hyötyjä: Itsetyydytys kuukautisten aikana kannattaa!

Vaikka seksi ja itsetyydytys kuukautisten aikana voi tuntua sottaiselta puuhalta, se todella kannattaa. 

Asiantuntijan mukaan kuukautiset ovat erinomaista aikaa itsetyydytyksen harrastamiseen. Women's Health -sivuston haastatteleman parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Logan Levkoffin mukaan monet naiset kuvittelevat, että kuukautiset pistävät heidän tavallisen elämänsä tauolle. Tämä on miehen mukaan kuitenkin typerä ajatus.

– En ajattele, että sinun pitäisi, ajattelen ennemminkin, että miksi et tekisi niin, mies toteaa.

Asiantuntijan mukaan kuukautisten aikaisella itsetyydytyksellä on olemassa monia hyötyjä. Orgasmi ei ainoastaan tunnu hyvältä, vaan se voi myös lieventää kramppeja ja kipuja. Tämä johtuu siitä, että orgasmi vapauttaa dopamiinia ja oksitosiinia, jotka toimivat kehossa luonnollisten kivunlievittäjien tavoin.

Loganin mukaan näiden hyötyjen lisäksi orgasmi voi auttaa sinua myös nukkumaan paremmin.

Paha päivä, parempi orgasmi?

Itsetyydytys kierron kriittisessä vaiheessa voi todella olla paikallaan, sillä Chicagon yliopiston tutkijoiden mukaan useimmat naiset tuntevat olonsa tavallista kiihottuneemmaksi kuukautisten aikana. Näiden päivien aikana naiset eivät ainoastaan ole seksuaalisesti aktiivisempia, vaan heillä on todettu olevan myös enemmän seksiin liittyviä fantasioita.

Samaan tulokseen on tultu myös Virginian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa, jossa selvisi, että naiset ovat selvästi tyytyväisempiä kuukautisten aikana saatuihin orgasmeihin.

Joten seuraavalla kerralla, kun kärsit pahoista päivistä, laita jäätelö takaisin pakastimeen ja vietä hetki laatuaikaa itsesi kanssa, kehottaa Women's Health -sivusto.

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.