Lukolta vahva tehohetki – haki mainion tuloksen CHL-välierästä

Lukko väänsi 2–2-tasapelin sveitsiläisen Geneve-Servetten vieraana jääkiekon CHL:n välierien avausosaottelussa. Raumalaiset takoivat maalinsa toisen erän tehotuokiossa.

Lukko oli lokakuussa voittanut Geneve-Servetten CHL:n alkusarjan ottelussa kotonaan 3–2. Joukkueiden kohtaamisesta muodostui myös tänä iltana tiukka.

Sveitsiläisisännät painelivat avauserässä Marco Mirandan maalin kulmalta viimeistelemällä osumalla 1–0-johtoon.

Toisessa erässä Lukko nousi kuitenkin tasoihin ja hetkellisesti ohikin. Julius Mattila laukaisi irtokiekosta kiekon tarkasti ylähakaseen ajassa 24.34, ja vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin reppua Geneve-Servette-maalivahti Jussi Olkinuoran takana heilutti Gabriel Fontaine. Hän purjehti Brayden Burken syötöstä läpiajoon.

Giancarlo Chanton onnistui niittaamaan kaksi ja puoli minuuttia Lukon johtomaalin jälkeen Geneve-Servetten 2–2-tasoituksen.

Vierastasapeliä Sveitsin viimevuotista mestaria vastaan voi pitää Lukolle oikein oivana tuloksena.

Joukkueet pelaavat toisen välierän viikon päästä tiistaina Raumalla. Finalisti ratkeaa kahden ottelun yhteismaalien perusteella.

Toisen välieräparin avausosassa ruotsalainen Skellefteå päihitti tänään Vitkovice Rideran Tshekissä lukemin 4–2.