Lukashenko saapui virka-asunnolleen luotiliivissä ja ase kädessä – kommentoi 15-vuotiaalle pojalleen Minskin mielenosoittajien paenneen kuin rotat

Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukashenko ei säästellyt sanojaan kommentoidessaan häntä vastaan mieltään osoittaneita ihmisiä, jotka täyttivät Minskin kadut tänään.

Valko-Venäjän pääkaupungin Minskin kadut täyttyivät tänään jo toisena sunnuntaina peräkkäin kansalaisten lähdettyä osoittamaan mieltään presidentiksi kuudennen kerran peräkkäin valittua Aleksandr Lukashenkoa vastaan.

Uutistoimisto AP:n mukaan mielenosoittajia olisi ollut yli 150 000. 

Uutistoimisto AFP:n mukaan mielenilmaukset pysyivät rauhallisina eikä mielenosoittajien ja mellakkapoliisien välillä ollut yhteenottoja.

"Mielenosoittajat pakenivat kuin rotat"

Lukashenko saapui mielenosoitusten ollessa jo päättymässä helikopterilla virka-asunnolleen. 

Videolla näkyy, kuinka helikopterista ulos kävellyt presidentti oli pukeutunut luotiliiveihin ja lippalakkiin ja hänellä oli vasemmassa kädessä automaattikivääriltä näyttävä ase. Videon voi katsoa esimerkiksi BBC:n venäjänkielisestä live-seurannasta tai tästä Twitter-ketjusta.

Lisäksi Valko-Venäjän valtiollinen uutistoimisto Belta julkaisi videon Lukashenkon helikopterilennolta, jossa tämä kommentoi 15-vuotiaalle Nikolai-pojalleen mielenosoittajien paenneen kuin rotat. Mielenosoitukset olivat tuossa vaiheessa jo monin paikoin päättyneet.

Lue myös:

    Uusimmat