Luitko jo nämä uutiset? Keskusrikospoliisi tiedotti laajasta lapsipornoringistä, kertakäyttömuovit kielletään, kellojen siirtely loppuu ja Sami-isä pelasti 4-vuotiaan poikansa hengen

Huomasitko jo alla olevat jutut viikon varrella? MTV Uutiset kokosi kuluneen viikon kiinnostavimpia ja luetuimpia aiheita käteväksi koosteeksi!

Pedofiiliringin pääepäilty toimi seurakunnan lapsi- ja nuorisotyöryhmässä

Lasten hyväksikäyttöringin pääepäilty on Lapissa asuva 57-vuotias matkailualan yrittäjä. Lappiin mies muutti vuonna 2015. Ennen muuttoa Lappiin mies asui Etelä-Pohjanmaalla.

Vuosituhannen alussa hänet valittiin paikkakuntansa kirkkoneuvostoon ja seurakunnan lapsi- ja nuorisotyön vastuuryhmän jäseneksi. Ainakin osa seksuaalirikoksista on tapahtunut Etelä-Pohjanmaalla.

Katso yllä olevalta videolta koko keskusrikospoliisin tiedotustilaisuus.

EU:n muovikielto meni läpi

Meriä kuormittavien kertakäyttömuovien kielto sinetöitiin EU-parlamentissa ylivoimaisella äänten enemmistöllä keskiviikkona.

Kellojen siirtely loppuu

Euroopan parlamentin täysistunto äänesti tiistaina kellojen siirtämisen lopettamisesta Euroopan unionissa. Parlamentti hyväksyi asiaa koskevan lakialoitteen äänin 410-192.

Seuraavaksi jäsenvaltioiden on päätettävä, haluavatko ne noudattaa kesäaikaa vai talviaikaa eli niin sanottua normaaliaikaa. Aikaa päätöksentekoon on vuosi.

Isä pelasti poikansa hengen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi tällä viikolla hengenpelastusmitaleja. Mitalit luovutetaan saajille myöhemmin.

Traaginen onnettomuus, josta Hauta pelasti 4-vuotiaan poikansa, mutta jossa hän menetti oman äitinsä, tapahtui viime kesäkuussa SM-rallissa Seinäjoella.

Katso jutusta video, jossa Sami Hauta kertoo pelastustilanteesta.

Koulukuvaukset halpenevat

Helsingin kaupunki onnistui kilpailua keskittämällä pudottamaan koulukuvausten hintoja. Nyt muissakin Suomen kunnissa harkitaan tai on jo päätetty Helsingin mallin seuraamista. Aiemmin kymmeniä euroja maksaneet kuvat saa nyt pääkaupungissa muutamalla eurolla.

Porvoon leikkipuistopuukottaja taas oikeudessa

Porvoossa marraskuussa 2017 leikkipuistossa tapahtunut puukotus puhutti taas kuluneella viikolla, koska asiaa käsitellään nyt Helsingin hovioikeudessa.

Käräjäoikeudessa murhasta tuomittu Nicolas Cherchel valitti tuomiostaan hovioikeuteen. Hän myöntää syyllistyneensä vain tappoon.

Lue myös:

    Uusimmat